banner913
banner932
banner1012

Hasan Çakmak YDÜ’de öğrencilerle buluştu

banner1020

YDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Pazarlama bölümü öğretim görevlisi Ahmet Hamdi’nin organizasyonu ile ülkemizde ve uluslararası alanda birçok araştırma kitabı yayınlanan gazeteci yazar yazar Hasan Çakmak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin konuğu oldu

banner974
Hasan Çakmak YDÜ’de öğrencilerle buluştu

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin daveti üzerine Gazeteci-yazar Hasan Çakmak öürencilerle kültür sohbetlerinde biraraya geldi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Pazarlama bölümü öğretim görevlisi Ahmet Hamdi’nin organizasyonu ile ülkemizde ve uluslararası alanda birçok araştırma kitabı yayınlanan gazeteci yazar yazar Hasan Çakmak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin konuğu oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’ne açıklamalarda bulunan Öğretim Görevlisi Ahmet Hamdi, “konumuz kültür başlığı altında gerçekleştirilen ve esas amacı Pazarlama Yönetimi ve Uluslararası Pazarlama Yönetimi dersi alan öğrencilere ‘bir yazar gözüyle kültür’ün ne anlam ifade ettiğini atlamak oldu” dedi.

Sohbet toplantısı niteliğindeki buluimada kültürün doğuşu, kültürün ne anlam ifade ettiği, Kıbrıs Kültürünün nasıl ortaya çıktığı, Kıbrıslı Türk ve Rumlarla birlikte diğer etnik kültürlerinde Kıbrıs kültürüne olan etkilerini inceleme fırsatı doğdu. Kıbrıs Türk Kültürü’nün yanı sıra Anadolu kültürünün özellikleri incelendi.

Kültürün aslında sadece bir kelimeden ibaret olmadığı ve hayatımızın ta kendisini kapsayan, geniş bir kavram olduğuna dikkat çekildi. Hayatımızın tüm kesimini kapsayan ve insanoğlu var olduğu sürece var olacak olan kültür kavramının pazarlama üzerinde ne kadar etkin olduğu ve pazara nasıl yön verdiğinin önemi de öğrencilerle paylaşıldı.

Hamdi;”Toplantı sonunda çıkan sonuçta ise kültürün etkilerine bağlı olarak pazarın şekillenmesinde sosyal ve demografik yapının önemi bir kez daha vurgulandı. Bununla birlikte Pazar içerisinde üretileni satmak mı, yoksa satılanı üretmek mi sorusuna kültür kavramı ile daha net cevap bulma şansının ortaya çıkışı tespit edildi”dedi.

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak Yakın Doğu ailesine kendilerini davet edip bu toplantı sayesinde kültür kavramına az da olsa bölüm öğrencileri aracılığıyla katkı koyma fırsatı yaratıldığı için teşekkür etti.

Ahmet Hamdi ise, pazara satılacak olanı üretmenin temel yolunun, pazarın sosyal kültürel yapısının iyice anlamaktan geçtiğinin de altının çizildiğini belirterek, Gazeteci Yazar Hasan Çakmak’a Pazarlama yönetimi ve Uluslararası Pazarlama yönetimi dersi alan öğrencilerin Kıbrıs Türk kültürüne sahip çıkma adına verdikleri ipuçlarından ötürü teşekkür etti.

BAŞARI PLAKETİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Hasan Çakmak’a son çıkarmış olduğu “İnsanın Hayalleri Olmalı” kitabından dolayı Boran Kültür Merkezi tarafından “Başarı Plaketi” verilmişti.

“İnsanın Hayalleri Olmalı” kitabı Kıbrıs ve Türkiye ile birlikte 10 ülkede okuyucunun beğenisine sunuldu. Kitap, Kuzey Kıbrıs’ta Deniz Plaza Şubeleri’nde bulunmaktadır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.