banner913
banner932
banner1012

Gururlandıran başarı

banner1020

YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin Kurucu Dekanı Prof. Akyüz, Avrupa’nın önde gelen akreditasyon kurumlarından Agency For Quality Assurance (AQAS) Değerlendirme Komisyonu’na seçilen tek Türk profesör oldu

banner974
Gururlandıran başarı

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin Kurucu Dekanı ve öğretim üyesi Prof.Dr. Uğurcan Akyüz, Avrupa’nın önde gelen akreditasyon kurumlarından merkezi Almanya’da bulunan “Akademik Programların Akreditasyonu ve Kalite Güvence Kurumu AQAS (Agency for Quality Assurance) tarafından Türkiye’deki bir üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’ne bağlı “Grafik Tasarım” ve “İletişim Tasarımı” programlarını akredite edecek “Değerlendirme Komisyonu”na seçilen tek Türk Profesör oldu.

AQAS’ın kendisi Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Birliği ENQA tarafından akredite edilen bir kurum olup, bugüne kadar ağırlıklı olarak Avrupa Üniversiteleri olmak üzere 5500’e yakın lisans programını akredite ettiği belirtildi.

 “Değerlendirme Komisyonu”na hakem olarak seçilen Prof.Dr. Uğurcan Akyüz ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Hergün yeni bir üniversitenin açıldığı coğrafyamızda; öğrencilerin program tercihlerinde önemli bir etken olan akreditasyonlar, gün geçtikçe daha da aranır hale gelmektedir.  Özellikle üçüncü dünya ülkelerinden öğrencilerin üniversite tercihlerinde dikkat ettikleri kriterlerden biri olması açısından akreditasyonların önemi açıktır.  Diğerlerinde olduğu gibi; beni onurlandıran bu uluslararası  görevi de başarıyla yerine getireceğime inanıyorum.”

 Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş ise “Prof.Dr. Uğurcan Akyüz’ün akreditasyon kuruluna hakem olarak seçilmesi, Üniversitemiz açısından büyük önem  ve gurur taşımaktadır.  Prof.Dr. Akyüz’ün; 2014 Asya Sanat Bienalinde Jüri üyeliğinden sonra, bu yılda (2017) Kasım ayında  gerçekleşecek olan böylesi önemli bir “Komisyonda” göreve seçilmesi Yakın Doğu Üniversitesi olarak bizleri gururlandırmış ve mutlu etmiştir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.