banner913
banner932
banner1012

Girne Üniversitesi Hastanesi'nde başarılı beyin tümörü ameliyatı

banner1020

59 yaşındaki hastanın sağ beyinciğine yerleşmiş 5 cm çapındaki tümör Girne Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanan mikrocerrahi yöntemi ile çıkarıldı

banner974
Girne Üniversitesi Hastanesi'nde başarılı beyin tümörü ameliyatı

banner971

Dr.Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’ne baş ağrısı, seste kısıklık ve kusma şikayetleri ile başvuran 59 yaşındaki hasta Robert Norman Aitken’in yapılan muayenesi sonrası çekilen beyinManyetik Rezonans Görüntüleme tetkiki sonucunda, sağda beyinciğe yerleşmiş yaklaşık 5 cm çapında, beyinde hayati fonksiyonlarımızı kontrol eden merkeze baskı oluşturan beyin tümörü teşhisi kondu.

Hastanın tümörünün başka bir odaktan beyinciğe yayılmış kötü huylu bir tümör olabileceği düşünülerek yapılan diğer tetkiklerinde akciğerinde de tümör tespit edildi. Öncelikle hayati tehlike arz eden, önemli bir yerde bulunan ve riskli bir cerrahi gerektiren 5 cm çapındaki tümör dokusu, mikro cerrahi teknikle yaklaşık 4 saat süren başarılı bir cerrahi işlem ile bulunduğu riskli bölgeden çıkarıldı.

Hastacerrahi operasyon sonrası bir gece yoğun bakımda gözetim altında tutulmasının ardından yataklı servise alındı. Hastanın yapılan ameliyat sonrası beyin bilgisayarlı tomografi tetkikinde tümörün tamamen çıktığı gözlenipameliyatın 7. günü herhangi bir komplikasyon ve olumsuz durum gelişmeden taburcu edildi.

Yüksek Teknolojik Ameliyat Mikroskopu ve Diğer Teknolojik Cihazlar Başarıyı Artırıp Riski Azaltıyor

Operasyon, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi HastanesiBeyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Halil İbrahim Seçer ve Dr.Meltem Tabuk önderliğindeki anestezi ekibi tarafından gerçekleştirildi.Doç. Dr. Halil İbrahim Seçer; posterior fossa dediğimiz bölge olan kafanın arka çukurunda yerleşen tümörlerin çok önem arz ettiğini, ani ölüm dahil birçok nörolojik hasar riski taşıdığını belirti.Bu tarz tümörlerin normal dokulara yayılım gösterdiğinden ameliyat sırasında kesin sınırlarının belirlenmesinde ve tümörün tamamen çıkarılmasında bilgi ve deneyimin yanı sıra mikro cerrahi teknikleriyle mutlaka yüksek teknolojik ameliyat mikroskopu ve diğer teknolojik cihazlara gereksinim duyulduğunu, bu cihazların Dr. Suat Günsel Girne ÜniversitesiHastanesi’nde mevcut olduğunu vurguladı.

3 Tesla MR Cihazı Tanı Konulmasında Büyük Avantaj Sağlıyor

Bu tümörlerin tanısından tedavisine kadar her aşamada bu deneyim ve teknik alt yapıya ihtiyaç duyulduğunu,Girne ÜniversitesiHastanesi’nde 3 Tesla  Manyetik Rezonans Görüntüleme cihazının olması ile tümörlerin tanısında ve tümörün cinsi ile histolojisi hakkında bilgi sahibi olabildiğimizi, bu görüntüleri yorumlayacak deneyimli beyin ve sinir cerrahisi uzmanı ile başta kendisi de deneyimli bir nöroradyolog olan başhekim Prof. Dr. Nail Bulakbaşı olmak üzere deneyimli radyologların olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Halil İbrahim Seçer: “Tam Donanımlı Yoğun Bakım ile Yataklı Servislerdeki Takip ve Tedavilerle Hastamız Kısa Sürede Taburcu Edildi, Multidisipliner  Yaklaşımla Hastanın Kanser Tedavisne Devam Ediliyor”

Doç. Dr. Halil İbrahim Seçer tüm bunların yanında gerek tam donanımlı yoğun bakım gerekse yataklı servis aşamasında sağlık ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen titiz takip ve tedaviler sayesinde hastanın kısa bir süre zarfında sağlığına kavuşmuş olduğunu ve bundan sonraki süreçte multidispliner bir yaklaşım tarzı ile gerek onkoloji, gerekse radyasyon onkolojisi ve göğsü hastalıkları uzmanlarının katkısı ile kontrol ve tedavisinin devam edeceğini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.