banner913
banner932
banner1012

Geleceğin öğretmenleri kamp koşullarını deneyimledi

banner1020

Uluslararası Final Üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri kamp düzenledi

banner974
Geleceğin öğretmenleri kamp koşullarını deneyimledi

banner971

Uluslararası Final Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri, Doğa Sporları ve Kampçılık dersi kapsamında kamp yaptı. Dersin final sınavı niteliğinde gerçekleştirilen kamp Çatalköy’de Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Taner Erdoğan öncülüğünde, tüm öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerin doğa ortamında yaşama uyum sağlaması, güvenli hareket bilgi ve becerisinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen kampta, öğrencilerin teorik bilgileri pratik yaşama taşındı. Öğrenciler kamp süresince kampın başlangıcından bitimine kadar olan süreçleri uygulamalı olarak deneyimledi.

Geleceğin beden eğitimi öğretmenlerini yetiştiren Uluslararası Final Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü öğrencileri temel kampçılık, yürüyüş ve dağcılık eğitimini de içeren Doğa Sporları ve Kampçılık dersi kapsamında gerçekleştirilen kamp eğitimine katıldı. Öğrencilerin mezun olduktan sonra meslek hayatlarında çeşitli yaş gruplarındaki gençlerin zihinsel, fiziksel, ruhsal, sosyal, duygusal ve kişilik gelişimine katkıda bulunan gençlik faaliyetlerinden biri olan kamp faaliyetlerine öncülük edecekleri göz önüne alınarak, gerçekleştirilen kampta öğrenciler, ders yılı boyunca öğrendiği teorik bilgileri uygulama şansı yakaladı. Kamp süresince öğrenciler çadır kurma, ateş yakma ve söndürme, doğal ortamı koruma, temizlik, doğa ortamında gıda tedariki gibi uygulamalar yaptı, günün belirli saatlerinde gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri sırasında, yürüyüş kuralları uygulamaları gerçekleştirildi.

REKTÖRDEN KAMPÇILARA ZİYARET

Öte yandan, kamp süresince spor aktiviteleri ve ders uygulamalarının yanı sıra öğrenciler keyifli dakikalar da geçirdi. Ateş etrafında toplanan öğrenciler gece boyunca sohbet edip şarkılar söyledi. Kampın gün boyunca ziyaretçileri de oldu. Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak da kamp alanını ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını gözlemledi. Üniversitenin öğretim üyelerinden bazıları da öğrencileri kampta ziyaret ederek destek verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.