banner913
banner932
banner1012

“Elimizi taşın altına koymaya hazır ve kararlıyız”

banner1020

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal, düzenlediği basın toplantısıyla, vizyonları olan araştırma geliştirme, eğitim ve toplumla işbirliği ve etkileşim alanlarındaki düşüncelerini paylaşarak “Biz ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu olarak üniversite olmanın sorumluluklarını üstlenmeye, elimizi taşın altına koymaya hazır ve kararlıyız” dedi

banner974
“Elimizi taşın altına koymaya hazır ve kararlıyız”

banner971

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal, Golden Tulip Hotel’de düzenlenen bir basın toplantısıyla hem basınla tanıştı, hem de ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun gelecekle ilgili vizyonu hakkında açıklamalarda bulundu. 
Saat 11.30’da başlayan basın toplantısına basından birçok yazar ve yönetici katılırken, Prof. Dr. Nazife Baykal, toplantının başında bu toplantıyı ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu olarak basınla bir araya gelmek, tanışmak, kalıcı bağlantılar kurmak ve vizyonları olan araştırma geliştirme, eğitim ve toplumla işbirliği ve etkileşim alanlarındaki düşüncelerini paylaşmak istediklerini belirtti.
Kendisinin 2016 yılı Eylül ayında rektör olarak ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda çalışmaya başladığını kaydeden Baykal, kampusun vizyonunu oluştururken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin öncelikli gereksinimlerini belirlemeye ve bu gereksinim alanlarına yoğunlaşmaya çalıştıklarını vurguladı. “Geçtiğimiz günlerde öğretim elemanlarımızın da katkısıyla açıklanan Kuzey Kıbrıs Ekonomisi Rekabet Edebilirlik Raporu’na göre Kuzey Kıbrıs’ın rekabet edebilirlik katsayısı arzuladığımız seviyede değil” diyen Baykal, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin rekabet edebilirlik katsayısını artırmak üzere çalıştıklarını söyledi.
ÜLKEYE KATMA DEĞER KATACAK YENİLİKÇİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
“Sizlerin de bildiği gibi, adamızda çeşitli ülkelerden 90.000 üniversite öğrencisi eğitim görüyor. Ne yazık ki bu öğrencilerin pek çoğu, eğitimlerini tamamlamalarının ardından, turist olmanın ötesinde bir değer üretemeden adadan ayrılacak” diyen Prof. Dr. Nazife Baykal, bu durumun ülke ekonomisine bir katma değer olmadığına dikkat çekti. Ayrıca yükseköğrenimini yurt dışında tamamlayan Kıbrıslı gençlerin ise, kariyerini araştırma geliştirme alanında ilerletemeyeceğini düşünerek adaya dönmediğini ya da eğitim aldığı alanlar dışında çalışmak zorunda kaldığına dikkat çeken Baykal “ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu olarak, araştırma geliştirme alanında adadaki olanakları geliştirmeyi ve Kuzey Kıbrıs’a katma değer katacak yenilikçi projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede Kuzey Kıbrıs’ı genç ve üretken nüfus için bir cazibe merkezi haline getirmeyi umuyoruz” dedi. 
ODTÜ’nün altmış yılı aşkın araştırma geliştirme birikimini adaya taşımak üzere Teknoloji Geliştirme Bölgesi projesi üzerinde çalışmaya başladıklarını söyleyen Baykal, “İçinde bulunduğumuz modern çağda beyin göçünün önüne geçmek ancak teknoloji üretimi odaklı kalkınma yaratmakla mümkün olabilir. Hedefimiz, araştırma geliştirme odaklı ekonomik kalkınmaya olanak sağlayarak Kuzey Kıbrıs’ın genç ve dinamik nüfusuna gelişme ve istihdam alanları açmak” dedi. Bu projenin detaylarını 22 Mayıs 2017’de gerçekleşecek temel atma töreninde paylaşacaklarını ifade eden Baykal, bu günü sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti.
Gelenek halini almış ODTÜ anlayışı ve standartları ile eğitim öğretim çalışmalarına yön verdiklerini ifade eden Rektör Baykal, “ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun öğrencileri; ODTÜ beklentileri ile yetişmiş, dünyayı daha ileriye götürme kararlılığına ve gücüne sahip, aydın bireyler olarak mezun oluyor. Tüm dünyadan öğrencilere kapımız açık, ancak ODTÜ sisteminde var olmak ve başarıyla mezun olmak için kararlılık ve çaba gerekiyor “dedi.
Eğitim kalitelerini daha ileriye taşımak için yaptıkları son değişiklikle artık ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda tüm öğrencilerin en az %50 oranında burslu olarak okuyacağını vurgulayan Baykal “Kampus olarak, Kıbrıslı öğrenci sayımızı artırmak isteğindeyiz ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.”
TOPLUMLA BÜTÜNLEŞMEK, BÖLHEYLE UYUM İÇİNDE GELİŞMEK ÖNEMLİ 
Toplumla bütünleşmek, kampusun yetkin olduğu alanlarda topluma hizmet etmek ve bölgeyle uyum içinde gelişmenin kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü “Yaşadığımız toplumun öncelikli gereksinim alanlarını belirlemek ve bu alanlarda kampus olanaklarımızı kullanarak çözümler üretmek için çalışıyoruz. Odağımızda daima değişim ve dönüşüm yaratacak projeler var” dedi. 
Kalkanlı ile sıcak ve üretken bir ilişki kurmakta kararlı olduklarını ve bu kararlılıklarını Temmuz ayında açılışını yapacakları Kalkanlı Kültür Meydanı projesiyle de pekiştirmeyi planladıklarını söyleyen Baykal, kampus olarak toplumda, tüm paydaşlarımızla etkili bir ekosistem oluşturmak istediklerini ifade etti.
Adamızın umut verici bir değer olduğunu ifade eden Baykal, “Biz ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu olarak üniversite olmanın sorumluluklarını üstlenmeye, elimizi taşın altına koymaya hazır ve kararlıyız. Kıbrıs toplumu ile kurmak istediğimiz şeffaf ilişkiyi ancak siz basın profesyonellerinin katkısı ile kurabiliriz. Gündemimizde daima yenilik ve değer katma var” dedi. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.