banner913
banner932
banner1012

DAÜ İlk ve Acil Yardım Programında uzman sağlıkçılar yetişiyor

banner1020

DAÜ İlk ve Acil Yardım Programı her türlü sistem travmasını tanıyıp uygun acil yaklaşımı yapabilen; ilk müdahaleleri yapılmış hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan ekiple işbirliği içinde çalışabilen nitelikli sağlık teknikerleri yetiştiriyor

banner974
DAÜ İlk ve Acil Yardım Programında  uzman sağlıkçılar yetişiyor

banner971

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu bünyesinde 2012-2013 Akademik Yılı’nda eğitim hayatına başlayan İlk ve Acil Yardım ön lisans programı alanında sağlık elemanları yetiştirmeye devam ediyor. İki yıllık bir eğitim süresini kapsayan programda eğitim Türkçe dilinde veriliyor. DAÜ İlk ve Acil Yardım programı hastane öncesi sağlık hizmetlerinde, sağlık sorunlarını en iyi şekilde saptayıp çözebilecek yeterliliğe ulaşmış, hasta ve yaralılara temel ve ileri yaşam desteği verebilen, her türlü sistem travmasını tanıyıp uygun acil yaklaşımı yapabilen; ilk müdahaleleri yapılmış hasta yada yaralıların ambulasla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan ekiple işbirliği içinde çalışabilen nitelikli sağlık teknikerleri yetiştirmeği amaçlıyor.

İlk ve Acil Yardım programının ana misyonu ise hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde acil tıbbi durumdaki hasta ve yaralılara güncel, bilimsel ilk ve acil yardım uygulamaları yapabilen nitelikli İlk ve Acil Yardım Teknikeri (Paramedik) yetiştirmek. İlk ve Acil Yardım Programının amacı hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde acil tıbbi durumdaki hasta ve yaralıların yaşamını kurtarmaya veya sakatlıkları önlemeye yönelik girişimleri en uygun şekilde gerçekleştirebilecek paramedikleri topluma kazandırmaktır. DAÜ İlk ve Acil Yardım ön lisans program koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ, programın güncel bilgi ve çağdaş teknolojiler ışığında yenilikçi, girişimci, vizyon ve sorumluluk sahibi, ahlaki değerlere ve küresel bilgi düzeyine sahip kendini geliştirebilen bireyler yetiştirdiğini belirterek teorik ve pratik eğitimin birleştiği bir eğitim anlayışına sahip olduklarını da vurguladı.

Programda staj zorunluluğu bulunduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Dağ, programda öğrencilerin uygulama becerilerini geliştirebilmeleri için, ikinci yıl bahar dönemi süresince sadece hastane uygulaması ve laboratuvar çalışmalarınının olduğunu da dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Dağ, öğrencilerin eğitimlerinin ilk yıllarında meslekleri ile ilgili teorik bilgileri ikinci yıllarında ise bu bilgilerin uygulamalarını ağırlıklı olarak aldıklarını dile getirerek alan uygulamalarını hastanelerin acil servislerinde ve 112 komuta merkezlerindeki ambulanslarda yapabildiklerini vurguladı. Programın Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyelerinden ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Başkent Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğretim elemanlarından oluşan alanından uzman bir eğitim kadrosuna sahip olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Dağ, işbirliği içerisinde olunan üniversitelerin hastanelerinde öğrencilerin yaz aylarında stajlarını da gerçekleştirebileceklerini aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Dağ, programdan mezun olan öğrencilerin lisans tamamlama ve akademik kariyer olanaklarına sahip olduklarını, tüm hastanelerin acil servis birimlerinde, ambulans hizmetlerinde kariyer seçenekleri olabildiği gibi yoğun bakım transport paramediği, uçuş paramediği, iş yeri paramediği, toplum ve yönetici paramedik imkanlarının ve iş sağlığı güvenliği alanında ve uluslararası kariyer seçeneklerinin de olduğuna dikkat çekti.  

Öğrenciler Ne Dedi?

Yasin YAVUZ – KKTC

İlk ve Acil Yardım Programı ikinci sınıf öğrencisiyim. DAÜ’ye kuzenimin tavsiyesi üzerine gedim. DAÜ kaliteli ve uluslararası düzeyde eğitim veren bir üniversite. Kıbrıs’ta en geçerli mesleklerden birinin de İlk ve Ail yardım olduğunu düşündüğüm için Bbu bölümü tercih ettim. DAÜ’de eğitim aldığım için çok memnunum. Alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahip. Öğretim üyeleri her zaman bizlere yardımcı olmaya çalışıyor. Aldığım eğitim sayesinde ilerde alanımda başarılı olacağıma inanıyorum.

Emre UYSAL – KKTC

İkinci sınıf öğrencisiyim. İnsanlara faydalı olacağım bir meslek seçmek istediğim için İlk ve Acil Yardım programını tercih ettim. Aldığım eğitimden oldukça memnunum. Alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahip olan bölümde biz öğrenciler için her türlü imkanlar sunuldu. Kaliteli bir eğitim aldığıma inanıyorum. Herkese DAÜ İlk ve Acil Yardım Programını önerebilirim.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.