banner913
banner932
banner1012

DAÜ'den 75 eczacı mezun oldu

banner1020

banner974
DAÜ'den 75 eczacı mezun oldu

banner971

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi, 2017 – 2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni öncesinde, mezunları için Yemin Töreni düzenledi.  Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda bugün saat 11:00’de, gerçekleştirilen Yemin Töreni ile mezunlar mesleğe ilk adımlarını atmış oldular.   

75 eczacı, çarşamba günü gerçekleştirilecek olan 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni öncesinde; “insanlığa hizmet etmek ve mesleklerinin ideallerini ve taahhütlerini desteklemek için” yemin etti.

DAÜ açıklamasına göre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan Yemin Töreni’nin açılışında konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin eczacılığa giden yolda bugün çok önemli bir adım atılacağını belirtti. Prof. Dr. Şahin birçok farklı ülkeden mezun verdiklerinin altını çizerek her bir mezunun çok iyi birer eczacı olacağına inandığını ve DAÜ’nün adını daha da yukarılara taşıyacaklarına inandığını vurguladı. Tüm mezunları tebrik eden Prof. Dr. Şahin meslek hayatlarında mezunlara başarılar diledi. 

Açılışta konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Eczacılık Fakültesi’nden mezun olup ülkelerine gidecek olan her bir mezunun DAÜ’yü ülkesinde temsil edeceğini belirtti. Prof. Dr. Osam, “Üniversitenin kimliği hayat boyu sizin kimliğinizle eşdeğer bir biçimde devam edecektir. Bu kimliğe zarar gelmesi demek kendi kimliğinize de zarar gelmesi demektir. Bunu korumak için elinizden geleni yapacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullanarak mezun olmak bir son değil yeni bir başlangıçtır dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisi sonrasında  Pharm. B. ve Pharm. D. program birincilerine Prof. Dr. Osam ve Prof. Dr. Şahin tarafından ödülleri takdim edildi.  Ardından ise öğrencilere Yemin Belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcıları ve Öğretim Üyeleri tarafından sunuldu. Tören, mezunlar onuruna düzenlenen kokteylin ardından sona erdi

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.