banner913
banner932
banner1012

Az Bilinen Ama Başarılı Bir Gelecek Sunan Bölümler

banner1020

Gelecek kaygısının git gide arttığı günümüzde birçok kişi üniversite tercihlerini işletme, iktisat, mühendislik gibi alanlardan yapmayı tercih etmekte. Bu sebepten dolayı gerçekten ilgi duyduğu alan ile ilgili bir bölümde okuyan sayısı oldukça az. Bu bölümlerden mezun olunca edinilen meslekler pek bilinmemekle birlikte, günümüzde fazla tercih edilen meslekler arasında kaynayıp gitmekte. Yıllar sonra “Aslında okumak istediğim bölüm bu değildi, ilgi alanım bambaşkaydı," dememeniz için, hakkındaki detayları çok daha iyi bilmeniz gereken bölümleri sizin için sıraladık.

banner974
Az Bilinen Ama Başarılı Bir Gelecek Sunan Bölümler

banner971

 Antropoloji

Antropolojinin temel sorusu “insan"dır. Antropoloji, insanların ilk ortaya çıktığı dönemden günümüze kadar olan yaşayışlarını, kültürel farklılıklarını, beslenme biçimlerini, kısaca insana dair her şeyi inceler ve kültürleri bizzat yerinde gözlemler. İnsanın biyolojik ve kültürel gelişim süreçlerini inceleyen Antropoloji; tarih, coğrafya, siyaset bilimi, ekonomi, sosyoloji ve psikoloji bilimleriyle birlikte çalışmalar yapar. Bu bölümden mezun olanlar “Antropolog" unvanını alır.

Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı

Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı; tasarım, gelişim, planlama ve yönetim konularını kapsayan ve çevreyi bir bütün olarak ele alan bir meslek disiplinidir. Peyzaj mimarlığı, insan ve çevresi arasındaki ilişkilerin dengesini koruyarak hayat kalitesine katkıda bulunmayı amaçlar. Temel ilke olarak da çevre dengesi üzerindeki tahribatın önlenmesini benimser. Mimarlığın yapısal tasarım becerilerini, mühendisliğin bilimsel ilkelerini ve kentsel planlamanın geniş gelişim bilgisi ile birleştirerek, arazi ile estetik ve pratik ilişkileri tasarlar. Ekolojik ilişkileri ve kültürel değerleri koruyacak yollar ile insanlar ve diğer canlılar için yaşam ortamları oluşturmayı amaçlar. Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden mezun olanlar “Peyzaj Mimarı" veya “Şehir Plancısı" unvanı alırlar.

 

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği

Dünyada yeni yeni yaygınlaşmasına rağmen saygınlığını şimdiden kanıtlayan bu meslek, temel bilim ve mühendislik uygulamalarının birleştiği, inorganik ve organik kökenli doğal veya sentetik hammaddelerden başlayarak metal, seramik ve polimer esaslı mühendislik malzemelerinin ve nanomalzemelerin tasarlanmasını, geliştirilmesini ve üretilmesini kapsar. Bu bölümden mezun olanlar “ Malzeme ve Nanoteknoloji Mühendisi" unvanını alırlar.

Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi

Sanal ortamlarda her türlü reel alım-satım işleminin gerçekleştirilmesine olanak veren e-ticaret; işlemlerin yüksek hızda gerçekleşmesini sağlarken aynı zamanda her türlü aracılık maliyetlerini ortadan kaldırmakta ve işletmelere son derece önemli maliyet avantajları sağlar. Bu bağlamda Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi; ticaret, teknoloji, yönetim, bilgisayar ve yazılım konularındaki en son teorik ve pratik bilgilerin sektörel uygulamaları haline dönüştürülmesi amacı ile tasarlanmış, teknolojinin gelişmesi ve globalleşmeyle birlikte önemini gitgide artıran bir meslek dalıdır. Bu bölümden mezun olanlar ulusal ve uluslararası firmalarda e-iş geliştirme uzmanı, e-pazarlama ve e-satış uzmanı, e-müşteri ilişkileri yöneticisi, e-ürün yöneticisi, web tasarımcısı, iş zekâsı uzmanı, web programcısı ve e-tedarik zinciri yöneticisi gibi farklı alanlarda çalışma imkânı bulurlar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.