banner913
banner932
banner1012

Manchester City gol çizgisine minnettar

banner1020

Şampiyonluğa yürüyen Manchester City, Burnley deplasmanında çok kritik bir 3 puan elde etti ve üst üste 12. galibiyetini aldı

banner974
Manchester City gol çizgisine minnettar

banner971

Premier Lig'in 36. haftasında Manchester City, bitime 2 hafta kala  Burnley deplasmanına konuk oldu. İlk yarı gol bulmakta zorlanan Pep Guardiola'nın öğrencileri, ikinci yarıda kilidi açmayı başardı ve 1-0 galip geldi.

Manchester City, ilk yarıda topu ayağında fazla dolaştırdı ancak üretken olmayı başaramadı. Konuk ekip, birden fazla şut denemesi yaptığı ilk yarıda isabet bulamadı. %69'a %31 topla oynama üstünlüğü kurduğu devrede Manchester City, Burnley'nin kaleye gelmesine izin vermedi. Ancak Burnley'de Tarkowski ve Ben Mee, savunmadaki başarılı müdahaleleriyle dikkat çekti ve rakibine gol şansı tanımadı. 

Guardiola'nın ekibi, aradığı golü 63. dakikada buldu. Bernardo Silva'nın ortasında kale çizgisi önünde topla buluşan Sergio Agüero, Burnley kalesine sert bir şut gönderdi. Çizgi üzerindeki Burnley sağ beki Matthwe Lowton, önce topu göğsüyle kontrol etti ve sonra uzaklaştırmak istedi ancak o esnada top, çizgiyi geçti ve hakem golü verdi. Maçın sonucunu belirleyen bu gol, Manchester City'nin puanını 92'ye yükseltti ve üst üste 12. galibiyetini elde etmesini sağladı. 

Ayrıca Sergio Agüero, bu golüyle üst üste 5 sezon boyunca 20'nin üzerinde gol atmayı başaran 2. Premier Lig futbolcusu oldu. Birinci isim ise Thierry Henry.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.