banner913
banner932
banner1012

Libertadores Kupası Gremio'nun

banner1020

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen Libertadores Kupası'nı Brezilya ekibi Gremio kazandı

banner974
Libertadores Kupası Gremio'nun

banner971

Finalin ilk maçını sahasında 1-0 kazanan Gremio, rövanş mücadelesinde Arjantin temsilcisi Lanus'a konuk oldu. Rakibini Fernandinho ve Luan'ın golleriyle 2-1 mağlup eden Gremio, şampiyonluğa ulaştı.

Ev sahibi ekibin tek golünü penaltıdan Jose Sand atarken, konuk takımda Ramiro Benetti kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Güney Amerika futbolunun "Şampiyonlar Ligi" olarak kabul edilen Libertadores Kupası'nda 22 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşayan Gremio, kupayı üçüncü kez müzesine götürdü.

1983 yılında Gremio formasıyla Libertadores Kupası'nı kazanan ve şu anda Brezilya ekibini çalıştıran Renato Gaucho, kupada hem oyuncu hem teknik direktör olarak şampiyonluk turu atan ilk Brezilyalı oldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.