banner913
banner932
banner1012

Dünya Kupası'na bir gün kala kovuldu

banner1020

İspanya Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörü Julen Lopetegui'yi 2018 FIFA Dünya Kupası'na bir gün kala görevden aldı. Lopetegui'nin yerine Fernando Hierro'yu getirdi

banner974
Dünya Kupası'na bir gün kala kovuldu

banner971

İspanya Futbol Federasyonu, Real Madrid’le anlaşan Lopetegui ile olan sözleşmeyi feshettiğini duyurdu.

Federasyon başkanı Luis Rubiales, düzenlediği basın toplantısında Lopetegui ile olan sözleşmeyi feshettiklerini açıkladı. Alınan kararın takım için en iyisi olmadığını söyleyen Rubiales ancak Lopetegui'nin Real Madrid ile yaptığı sürpriz anlaşma sonrası gerekli olduğunu kaydetti.

Real Madrid ile yapılan sözleşmeden haberlerinin olmadığını vurgulayan Rubiales, "Haber ortaya çıkınca iletişim departmanına sordum ve görüşmelerden haberlerinin olmadığını söylediler." şeklinde konuştu.

"İhanet edilmiş hissetmiyorum. Ancak sorun, işlerin (Real Madrid ile anlaşma) İspanya Futbol Federasyonunun hiçbir katılımı olmadan yapılması." diyen Rubiales, "Tam bir sorumluluk içinde hareket ettik. Yapmak zorunda olduğumuz şeyi yaptık." ifadesini kullandı.

Beklenmedik karar, İspanya'nın 2018 Dünya Kupası'nda Portekiz ile yapacağı ilk maça iki gün kala gelirken, teknik adamın yerine gelecek isim henüz açıklanmadı.

Real Madrid, önceki gün İspanyol teknik adamın 3 sezon boyunca takımı yöneteceğini ve 2018 Dünya Kupası'nın ardından takıma katılacağını duyurmuştu.

Futbolculuk kariyerine 1985 yılında Castilla kulübünde başlayan Lopetegui, aralarında Real Madrid, Las Palmas ve Barcelona'nın da olduğu takımlarda forma giymişti. 2014-2016 sezonlarında Portekiz takımlarından Porto'yu yöneten 51 yaşındaki Lopetegui, 2016'da İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirilmişti. 

LOPETEGUİ GİTTİ HİERRO GELDİ

İspanya Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, 2018 FIFA Dünya Kupası sırasında takımın başında Hierro'nun olacağı bildirildi.

50 yaşındaki Hierro, akşam saatlerinde federasyon başkanı Luis Rubiales ile Rusya'daki Krasnodar Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

Hierro, 15 Haziran Cuma günü Soçi'de Portekiz'e karşı oynanacak maçta ilk kez takımla sahaya çıkacak.  

Julen Lopetegui'nin sözleşmesi, İspanya Futbol Federasyonuna haber vermeden Real Madrid ile anlaştığı için dün feshedilmişti.  

Beklenmedik karar, İspanya'nın 2018 Dünya Kupası'nda Portekiz ile yapacağı ilk maça iki gün kala gelmişti. 

Futbolculuk kariyerine 1987 yılında Valladolid'de başlayan Hierro, İspanya Milli Takımı, Real Madrid, Al Rayyan ve Bolton Wanderers formaları giyerken, 27 Kasım 2017'de İspanya Milli Takımı'nda sportif direktörlük görevine getirilmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.