banner913
banner932
banner1012

Turnusol Kağıdı


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 09 Kasım 2019, 22:44

Dün Girne’de gideceğim bir maç olmayınca, tembellik yapıp TV. Karşısına geçtim ve saat 13.00’den gece yarısına kadar maç izledim.

İlk izlediğim karşılaşma, geçen sezon Süper Lig’de mücadele eden 1. Lig takımları olan Erzurumspor ile Akhisar oldu. İçlerinde süper lig deneyimi de olan futbolcuları barındıran iki takımın kalite açısından inanın bizim ligimizden üstün bir tarafı yoktu.

Erkan Keleş gibi bir futbolcunun, kaleci yerde iken topu çerçeveye göndermek yerine dışarı atması inanılır gibi değildi. Sadece bu pozisyon da değil; özellikle yabancı futbolcularının yaptıkları pas hataları, son vuruşlardaki beceriksizlikleri inanılır gibi değildi. Bizim ligimizde bu hataları yapan yabancı futbolcuya uzun süre kimse sabır göstermez. Bir de aldıkları paraları düşününce, demek ki bize gelen yabancılar çok çok iyiler.

Gençler Birliği-Kayseri maçını izliyorum. Kayseri 1-0 mağlup iken 68. Dakikada Teknik Direktör Bülent Uygun, Umut Bulut’u çıkarıp yerine 15 yaşındaki Emre Demir’i aldı. Emre üç dakika sonra inanılmaz güzellikte bir gol attı. Bildiğim kadarıyla Süper Lig’de gol atan en genç futbolcu oldu. Golü attıktan sonra G. Birliği futbolcuları bu çelimsiz çocuğu ezdiler-ufaladılar. Ama bu çocuk sol ayağı ile gelecekte adından çok bahsettirecek.

Bülent Uygun, mağlup durumda 15 yaşındaki futbolcuyu oyuna alabiliyorsa, bizimkilerin haydi haydi bunu yapması gerekir. Salt bu nedenle Yenicami ve T. Ocağı’nı severek izliyorum. Genç futbolculara korkmadan forma verme cesareti gösterdikleri için.

Yine Rize-Antalya maçını izliyorum; Rize 1-0 kazanıyor, hem de karşılaşmanın büyük bir bölümünü bir eksik oynamasına rağmen. İstatistiklere bakarsanız, Antalya Rize’yi hap diye yutması gerekir ama hikaye. Düşünün, Antalya rakip ceza alanında topla oynamadan tutun da, rakip kaleye atılan şut sayısında inanılmaz üstünlük sağlamış ama üç puanı alan taraf bir eksik oynayan Rize.

Diyorum ya; topla oynama, rakip ceza alanında top çevirme, pas yüzdesi, kaleye atılan şut sayısı eğer golle sonuçlanmamışsa, hepsi boş şeyler. Çünkü sonuca bir etkisi yok.

Türkiye liglerini izleme, bizim lig açısından adeta bir turnusol kâğıdı gibi.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.