banner913
banner932
banner1012

Uzungöl’de facia da ders olmadı

banner1020

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’e 30 kilometre uzaklıkta bulunan yolda dün gece faciadan dönüldü. Dernekpazarı ilçesinde, yağış sonrası meydana gelen heyelan Uzungöl'e ulaşımı sağlayan yolu kapattı.

banner974
Uzungöl’de facia da ders olmadı

banner971

Şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından karayolları heyelan bölgesinin çevresinde bulunan ve yapımında sona gelinen 2 tünelden birini kontrollü olarak ulaşıma açtı. Ancak trafiğin aksamaması adına bitmeden açılan tünelin, yolu kullanan vatandaşların hayatını tehlikeye atıp atmayacağı ise soru işareti olarak kaldı.

Çaykara ilçesinde, dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’e 30 kilometre uzaklıkta bulunan yolda, dün saat 23.00 sıralarında, sağanak etkili oldu. Şiddetli yağışın ardından Dernekpazarı ile Çaykara ilçesi arasındaki D-915 yolunun Holo Boğazı mevkisinde, yapımı sürdürülen tünellerin üst kısmında heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan toprak ve ağaç parçaları nedeniyle yol, trafiğe kapandı. İhbar üzerine bölgeye Karayolları ve belediye ekipleri, sevk edildi.

FOTO: DHA

Can kaybı ve yaralananın olmadığı heyelan bölgesinde Karayolları, belediye ve kaymakamlık ekipleri, iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı. Yapılan incelemeler ve alınan önlemelerin ardından heyelanlı yolun çevresinde, yapımında sona gelinen 2 tünelden 1’i, kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

FOTO: DHA

‘SON ANDA KURTULDUK’

Tatil için aracıyla Uzungöl’e giderken, yolda heyelan olduğunu anlatan Fatih Başdemir, “Bölgeye 5- 10 dakika kala heyelan olmuş. Allah korudu, heyelanın altında kalmaktan son da kurtulduk. Yetkililer geldi sonra tüneli ulaşıma açtılar ve biz de yolumuza devam ettik” dedi.

DHA

Heyelanın olduğu yerde, tünel girişinde işletmesi olan Yılmaz Kumaş da tünelde yapılan patlatmaların heyelanı tetiklediğini öne sürerek, “Tünel çalışması yapılıyor burada uzun zamandır. Sürekli ateşleme yapıyorlar. Dün de bu çalışmalar oldu. Zannediyorum ki o patlatmaların etkisiyle gevşeyen kayalar, yağışın da etkisiyle yola düştü. Şans eseri kimse o esnada yoldan geçmiyordu. Şükür, olası facia yaşanmandı” diye konuştu. DHA

FOTO: DHA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.