banner913
banner932
banner1012

Türk yolcuların köpekle aranmasına misilleme

banner1020

banner974
Türk yolcuların köpekle aranmasına misilleme

banner971

Viyana Havalimanı'nda Türk yolcuların köpekle aranmasının ardından Atatürk Havalimanı'nda da Avusturyalı yolcular için benzer bir uygulama yapıldı.

Avusturya'da uçak bekleyen Türk yolcuların üzerlerinin köpekle aranmasına Türkiye'den misilleme geldi.

Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Viyana'ya gidecek Avusturya vatandaşı yolcuların üst ve valiz aramaları polis köpeği eşliğinde yapıldı. 

Akşam saatlerinde tarifeli seferle Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gitmek için pasaport kontrolünden geçen yolcular, uçağa hareket etmek üzere otobüse binecekleri terminale geldi.

VİYANA HAVALİMANI'NDA TEPKİ ÇEKEN OLAY

Boarding işlemleri için sıraya geçen yolcuların biletleri ve pasaportları kontrol edildi.

Polis ekipleri yaptıkları kontrollerde pasaportunda Avusturya vatandaşı yazan yolcuları terminalde bulunan alana yönlendirdi. Söz konusu yolcuların üstü ve valizleri K9 köpeğiyle arandı.

SADECE AVUSTURYA VATANDAŞLARI ARANDI

Kontrollerin ardından yolcular, uçağa binmek üzere otobüslere yönlendirildi. Türk vatandaşları, Avusturya vatandaşı olan Türkler ile diğer ülkelerden gelen yolculara ise bu uygulama yapılmadı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN TEPKİ

Avusturya'da Türk Hava Yollları yolcularının üstlerinin köpekle aranması tepki çekmişti. Dışişleri Bakanlığı, bazı yolcularının üstünün ve eşyasının polis köpeğine koklatılmasıyla ilgili görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine Viyana Konsolosluk görevlilerinin havalimanında inceleme yaptığını açıkladı.

İnceleme sonucu bu tür aramaların ihbar üzerine nadiren tüm yolcuları kapsayacak şekilde yapıldığının öğrenildiği belirtildi. Viyana Büyükelçiliği de Avusturya Dışişleri Bakanlığı ile teması geçerek, gümrük görevlilerinin uyarılmasını istedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.