banner913
banner932
banner1012

Türk oyun şirketine ABD'li ortak:

Mobil oyun pazarında dünyanın en büyükleri arasında yer alan Türk teknoloji şirketi Peak Games, kart ve okey oyunları geliştiren stüdyosunu 100 milyon dolara ABD’li oyun şirketi Zynga’ya devretti. Peak Games, anlaşmaya konu olan gelirin tamamını, halen ilk 10 şirket arasında bulunduğu ABD mobil oyun pazarındaki büyüme hedefleri doğrultusunda kullanacak.

banner974
Türk oyun şirketine ABD'li ortak:

banner971

Peak Games’in geliştirdiği oyunlar, başta ABD olmak üzere pek çok ülkede en popüler oyunlar listelerinin ilk sıralarında bulunuyor. Söz konusu anlaşmanın bir hisse satışı olmadığının altını çizen Peak Games Strateji Direktörü Ömer İnönü, “Bu anlaşma, şirketimizin kart ve okey oyunlarını geliştiren stüdyosunu ve o stüdyo tarafından geliştirilen oyunları kapsayan bir devir işlemi. Anlaşmaya konu olan stüdyomuzun geliştirdiği oyunlar arasında, Amerika’nın en büyük kart oyunlarından Spades Plus ve Gin Rummy Plus’ın yanı sıra Türkiye'nin en büyük oyunu 101 Okey Plus gibi oyunlar bulunuyor. Peak Games, tüm dünyadan on milyonlarca kişinin severek oynadığı Toy Blast ve Toon Blast’i geliştiren ve ilerleten tüm takımları ile yoluna kesintisiz devam ediyor” dedi.

Küresel çapta en hızlı büyüyen Türk teknoloji şirketi

Peak Games’in küresel ölçekte en hızlı büyüyen Türk teknoloji şirketi olduğuna dikkat çeken Ömer İnönü, “Mobil oyun pazarının dünyadaki en büyükleri arasında bulunan şirketimiz, 7 yıl gibi çok kısa bir süre içinde büyük başarılar elde etti. Tüm takım olarak yaptığımız işe ve yaşama olan tutkumuz, bu başarının ardındaki en büyük itici güçlerden biri. Peak Games, mobil oyun alanında ABD’de hem gelir hem kullanıcı bazında ilk 10 şirketten biri olmayı başardı. Buna rağmen, biz daha yeni başladığımızı düşünüyoruz ve hayallerimiz, bugün ulaştığımız noktanın da çok ilerisinde. Hedeflerimizden biri de mobil oyun şirketleri arasında dünya lideri olmak. Oyunlarımızın arkasındaki teknolojilerin yanında, bu teknolojileri geliştirmemizde büyük rolü bulunan takımımızın bilgi birikimi ve deneyimi ile bunu gerçekleştirebilecek ve çok daha büyük başarılara imza atabilecek güçteyiz” diye konuştu.

Rakamlarla Peak Games

• Yüzde 99’unu yurtdışından elde ettiği cirosunun yüzde 70’lik kısmını ABD’deki gelirleri oluşturuyor. 
• Dünya genelinde 500 milyondan fazla kişinin mobil cihazında ürünlerinden en az biri bulunuyor.
• Gelir ve kullanıcı bazında mobil oyun pazarında ABD’de ilk 10’da yer alıyor.

Dünya genelinde mobil oyun pazarı büyüklüğü (2017): 46 milyar ABD Doları
ABD mobil oyun pazarı büyüklüğü (2016): 10 milyar ABD Doları
ABD mobil oyun pazarı büyüklüğü tahmini (2017): 13 milyar ABD Doları

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.