banner913
banner932
banner1012

Suriyeliler kantonu… Türkler kaçıyor

banner1020

Samsun'da yaşayan yaklaşık 30 bin mülteci kent merkezinde küçük kantonlar oluşturmaya başladı. Türkler de bölgeyi terk etti. Kendilerine ait işyerleri açan çoğunluğu Suriyeli mülteciler için özel poliklinik bile var.

banner974
Suriyeliler kantonu… Türkler kaçıyor

banner971

Ortadoğu’daki iç karışıklıklar nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye’ye gelen çoğunluğu Suriyelilerin oluşturduğu mülteciler, kendi yaşam alanlarını oluşturmayı sürdürüyor.

FOTO:SÖZCÜ

 

Samsun’da da yaklaşık 30 bin mülteci bulunuyor. Bunların büyük çoğunluğu merkez ilçe olan İlkadım’da yaşıyor.

FOTO:SÖZCÜ

Kentin tam merkezinde küçük küçük kantonlar oluşturan mülteciler; kendilerine ait berber, kahvehane, lokanta, telefoncu, emlakçılık, fırın gibi iş yerleri açıyor.

Arapça levhalar asarak ticaret yapan mültecilere ait dayanışma dernekleri ve özel poliklinikleri bile var. Bazı Türk işletme sahipleri de kazançlarını arttırmak için Arapça levhalar kullanıyor.

FOTO:SÖZCÜ

TÜRKLER MAHALLEDEN KAÇIYOR

Kent merkezinin en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında yoğun bir şekilde yaşayan mülteciler nedeniyle, bu bölgelerde özellikle kirada oturan Türk aileler başka yerlere taşınıyor. İş yerleri olanlar ise dükkanlarını başka yere taşıyor. Boşalan daire ve dükkanlar ise kısa içerisinde mülteciler tarafından tutuluyor.

FOTO:SÖZCÜ 

Samsun Valisi Osman Kaynak kısa bir süre önce yaptığı açıklamada il genelinde yaklaşık 30 bin mülteci bulunduğunu ve 8 bin civarında çocuğun da eğitim aldığını açıklamıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.