banner913
banner932
banner1012

Sözcü Gazetesi'ne FETÖ operasyonu

banner1020

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay için gözaltı kararı verildi. Gazetenin İzmir ve İstanbul bürolarında arama yapılıyor.

banner974
Sözcü Gazetesi'ne FETÖ operasyonu

banner971

Sözcü Gazetesi'ne FETÖ operasyonu başlatıldı. Gazetenin sahibi Burak Akbay için gözaltı kararı kararı verildi. Gazeteye yöneltilen suçlamalar arasında FETÖ'ye yardım iddiası bulunuyor. 

Gazetenin İstanbul ve İzmir'deki bürolarında arama yapıldığı edinilen bilgiler arasında. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 

Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı da alındı. Polis ekipleri, söz konusu 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı.

Gazetenin internet sorumlu müdürü Olgun'un gözaltına alındığı, gazetenin sahibi Akbay'ın ise yurt dışında olduğu öğrenildi. 

Savcılığın soruşturmayı, ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'', ''Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan'' suçlarından başlattığı öğrenildi.

BURAK AKBAY'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın evinde aramanın devam ettiği öğrenildi. Evde bir iPad'e el konduğu belirtiliyor.

SÖZCÜ'NÜN AVUKATLARINDAN İLK AÇIKLAMA

Sözcü gazetesinin avukatları ise kendilerine iletilen bir gözaltı kararı olmadığını söyledi, "Gökmen Ulu'nun evinde polis arama yaptı" dedi. Sözcü avukatı, gözaltı kararı olmamasına rağmen Mediha Olgun'un gözaltına alındığını belirtti. 

Gazete binasında arama olmadığı belirtildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.