banner913
banner932
banner1012

Şiddet uygulayan kocanın maaşı eşine verilecek

banner1020

 İzmirin merkez ilçesi Konakın kadın belediye başkanı Sema Pekdaş, belediyenin şirketinde çalışan personelin toplu iş sözleşmesine, kadına şiddetle ilgili özel madde ekletti. İmzalanan toplu iş sözleşmesine...

banner974
Şiddet uygulayan kocanın maaşı eşine verilecek

banner971

 İzmirin merkez ilçesi Konakın kadın belediye başkanı Sema Pekdaş, belediyenin şirketinde çalışan personelin toplu iş sözleşmesine, kadına şiddetle ilgili özel madde ekletti. İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre, eşine şiddet uygulayan personelin maaşı, 6 ay boyunca eşine verilecek.

Pekdaş, yaptığı açıklamada belediyenin şirketi Merbelde çalışanları ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin kısa süre önce imzalandığını, sözleşmede ekonomik maddeler kadar sosyal maddelerin de gündeme geldiğini aktardı.

Sözleşmede kadını destekleyecek, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yardımcı olacak konuların yer alması için işçi sendikasıyla görüştüğünü, karşılıklı olarak fikir birliğiyle ilgili maddeleri onayladıklarını anlatan Pekdaş, Bunlardan birisi eşine şiddet uygulayan çalışanın maaşının altı ay boyunca kendisine değil, eşine ödenmesi hakkında. Çünkü şiddetti önlemenin en iyi yollarından birisi de şiddet uygulayanın mağdur edilmesini sağlamak ve bunun bir bedeli olduğunu görmesini sağlamak. Böyle yaptırımların olması şiddetten vazgeçmeyi sağlayacaktır diye konuştu.

Erkek çalışanların eşlerinin, belediyenin kadın ve aile hizmetleri müdürlüğüne eşinden şiddet gördüğü yönünde başvuru yapması halinde kendisine avukat ve psikolog hizmeti sağlayacakları bilgisini veren Pekdaş, şiddet uygulandığının tespiti üzerine personele Toplu iş sözleşmesinin ilgili maddesi gereğince 6 ay boyunca ücretini eşine ödeyeceğiz diyeceklerini, maaşı kadının hesabına yatıracaklarını söyledi.

MUTFAK YARDIMI DA KADINA!

Sözleşmeye göre, çalışanlara her ay ödenen mutfak yardımı da kadınlara teslim edilecek. Kadın personelin kendisine verilecek mutfak yardımı, erkek personelde ise evliyse eşinin, bekarsa annesinin hesabına yatırılacak.

Belediye başkanı Pekdaş, Bu da sözleşmeye benim isteğimle giren bir madde. Ailenin ekonomisini, mutfağın gereklerini bilen kadın. Gıda yardımımız 400 lira civarında. Her ay o parayla kadın mutfağı döndürür dedi.

Kadınların ve gençlerin sosyal ve kültürel etkinliklere daha çok katılımının kadının, gençlerin toplumdaki rolünü güçlendireceğine inandığını dile getiren Pekdaş, Bu bilinçle her bir çalışanın maaşından beş lira kesiyoruz, beş lira da iş veren ödüyor, çalışanların eşleri ve çocukları için. Biriken bu para çalışanın eşi ve çocuklarının sosyal ve kültürel faaliyetleri için harcanacak ifadelerini kullandı.

AA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.