banner913
banner932
banner1012

Rize'de heyelan tehlikesi nedeniyle evler boşaltıldı

banner1020

banner974
Rize'de heyelan tehlikesi nedeniyle evler boşaltıldı

banner971

Rizede sabah saatlerinde etkisini artıran şiddetli yağmur, bazı cadde ve sokakları göle çevirdi. Salarha ve Güneysu derelerinde su seviyesi yükseldi. Güneysu İlçesi Başköy Köyünde heyelan risk taşıyan 20 ev önlem amacıyla boşaltıldı. Evlerini terk edenler, komşularına ait güvenli evlere geçti. Güneysu-Başköy Köy yolu da heyelan nedeniyle ulaşıma kapanırken, köyde bir eve ulaşan beton köprü de yıkıldı. İl Özel İdaresine ait iş makineleri kapalı yolu ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Başköy Köyü Muhtarı Hızır Reyhan, şiddetli yağmur nedeniyle köylerindeki mahallelerde toprak kaymalarının yaşandığını belirterek tedbir amaçlı 20 evi boşalttıklarını söyledi. Reyhan, 4 gündür yağmur bölgede etkiliydi. Toprak suya doydu. Bu sabah yağmur yeniden şiddetini artırdı. Bölgedeki taş ocaklarında yapılan patlatmalar nedeniyle arazilerde açılmalar vardı. Bu nedenle riskli evleri boşalttık dedi. Evlerini boşaltanlar da tedirgin olduklarını belirterek önlem alınmasını istedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.