banner913
banner932
banner1012

PKKnın silah bırakma kongresi için iki tarih

banner1020

PKKnın silah bırakma kongresi toplaması içinse muhtemel iki tarih konuşuluyor: Zayıf ihtimal seçim öncesi, diğer ihtimal ekim... HDPliler, gelişmelere rağmen Abdullah Öcalanın Diyarbakır Newrozunda okunan mektubunda...

banner974
PKKnın silah bırakma kongresi için iki tarih

banner971

PKKnın silah bırakma kongresi toplaması içinse muhtemel iki tarih konuşuluyor: Zayıf ihtimal seçim öncesi, diğer ihtimal ekim...

HDPliler, gelişmelere rağmen Abdullah Öcalanın Diyarbakır Newrozunda okunan mektubunda vurgu yaptığı 10 madde kapsamında bu hafta içinde yeni görüşme trafiği başlatılmasını, görüşmelerde müzakere heyeti ve Mecliste komisyon oluşturulmasına yönelik kararların gündeme gelmesini bekliyor. Milliyet gazetesinden Namık Durukanın haberine göre HDPliler, izleme heyetinin açıklanmasını ve müzakere sürecinin kısa sürede başlatılmasını istiyor. HDP kulislerinde, İmralıda, müzakereler için uygun bir salonun şimdiden hazırlandığı, oturma düzeninin bile belli olduğu iddiası konuşuluyor.

KOMİSYON HAZIR

Öcalanın, PKKnın kongre toplaması için Mecliste bir hakikat komisyonunun kurulmasını ve izleme kurulunun açıklanması istemesi de kulisleri hareketlendirdi. HDPliler, Cumhurbaşkanının açıklaması nedeniyle, seçim öncesi bu taleplerin karşılık bulup bulmayacağını tartışıyor. Meclisin de 5 Nisanda kapanacak olması nedeniyle, özellikle TBMMde komisyon kurulması olasılığına zayıf ihtimal olarak bakılıyor.

İKİ ŞARTA BAĞLI

Hükümetin bu çalışmayı seçim sonrasına bırakması durumunda en erken ekim ayında böyle bir yasanın gündeme getirilmesi bekleniyor. Bu da silah bırakmanın tartışılacağı örgüt kongresinin 7 ay daha geç toplanması anlamına geliyor.
 
Erdoğanın tepkisinden sonra nasıl gelişmeler yaşanacağı merakla beklenirken, PKKnın özellikle Hakikat ve Yüzleşme Komisyonunun oluşturulmasını ve yapılacak kongreyi takip etmesini beklediği kaydediliyor. Bu gelişmenin olması ve İzleme Kurulunun sorunsuz çalışması halinde örgütün Türkiyeye yönelik silahlı eylemlerini sonlandırmak üzere kongre yapacağı belirtiliyor.

Radikal

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.