banner913
banner932
banner1012

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında karar çıktı

banner1020

Savcılıkta ifadeleri alınan usta sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. 8'er dakika süren mahkeme safhasının ardından iki isim hakkında da karar çıktı.Müjdat Gezen ve Metin Akpınar yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atması şartıyla adli kontrol kararı verildi. İki usta sanatçı her hafta karakola giderek imza verecek...

banner974
Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında karar çıktı

banner971

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halk Arenası programına katılan duayen sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'la ilgili yargıya çağrıda bulunarak, ‘Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler' demiş, Erdoğan'ın çağrısının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında ‘Cumhurbaşkanı’nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehditinde bulunmak’ iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Bugün iki sanatçı polis tarafından adliyeye götürüldü.

 FOTO:SÖZCÜ - Müjdat Gezen'i eşi Leyla Turgut da yalnız bırakmadı.

 Müjdat Gezen’i eşi Leyla Turgut da yalnız bırakmadı.

 

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda savcıya ifade verdi. Savcı Bekir Kanyılmaz, “şüpheli” sıfatıyla ifadesini aldığı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmesine karar verdi.

AKPINAR VE GEZEN’İN MAHKEMESİ 8’ER DAKİKA SÜRDÜ

Metin Akpınar saat 13:50 sıralarında mahmete salonuna alındı. Metin Akpınar’ın mahkemedeki sorgusu saat 13:58’de bitti. Daha sonra saat 14:00 sıralarında Müjdat Gezen mahkeme salonuna alındı. Gezen’in işlemi de 8 dakika sürdü.

Hakim  kararını saat 14:15’de açıkladı.

İKİ İSME DE ADLİ KONTROL ŞARTI!

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atılması şartıyla adli kontrol kararı verildi.

FOTO:SÖZCÜ - Müjdat Gezen adliye çıkışında açıklamalarda bulundu.

  Müjdat Gezen adliye çıkışında açıklamalarda bulundu.

MÜJDAT GEZEN: HAKARET EDEN CUMHURBAŞKANI YARGILANAN MÜJDAT GEZEN

 

Adliye çıkışında gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan Müjdat Gezen “Konuşmam yeni bir suç oluşturabilir onun için konuşmak istemiyorum. Hakareti yapan Cumhurbaşkanı, hakaretten yargılanan Müjdat Gezen.
Adli sistem değişmiş hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 Müjdat Gezen ve avukatı Celal Ülgen'den adliye çıkışı açıklama 


BAŞSAVCILIK: İKİSİNE DE ADLİ KONTROL UYGULANDIMüjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde medyada haberler yer aldığının 22.12.2018 tarihinde öğrenilmesi üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla soruşturma başlatılmış ve ilgili programa ait kayıtlar açık kaynaklardan temin edilerek muhafaza altına alındıktan sonra dökümü yapılmak üzere bilirkişiye tevdi edilmiştir. Bu soruşturma kapsamında 23.12.2018 tarihinde Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılarak şüphelilerin savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilmeleri yönünde talimat verilmiştir.Sunulan bilirkişi raporunda yer alan konuşmalar değerlendirilerek şüpheli Müjdat Gezen hakkında Cumhurbaşkanına Hakaret (TCK m.299), şüpheli Metin Akpınar hakkında ise Halkı T.C. Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik (TCK m.313/1) Cumhurbaşkanına Hakaret (TCK m.299), Halkın Bir Kesimini Aşağılama (TCK m.216/2) ve Suçu ve Suçluyu Övme (TCK m.215) suçlarından adli işlem yapılmıştır. 24.12.2018 günü saat 11.00 civarında adliyemizde hazır olup ifadeleri alınan şüphelilerden Müjdat Gezen Cumhurbaşkanına Hakaret suçundan, Metin Akpınar ise Halkı T.C. Hükümetine Karşı Silahlı İsyana Tahrik ve Cumhurbaşkanına Hakaret suçlarından adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, her iki şüpheli hakkında “yurt dışına çıkışı yasaklanmak” ve “haftada bir gün karakola imza vermek” suretiyle adli kontrol kararı verilmiştir.”

FOTO:SÖZCÜ - Metin Akpınar savcılık sorgusunun ardından vatandaşlarla sohbet etti.

 Metin Akpınar savcılık sorgusunun ardından vatandaşlarla sohbet etti.

NE DEMİŞLERDİ?

 

Metin Akpınar, Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında politik eleştirilerde bulunurken ülkedeki kutuplaşmaya dikkat çekmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin olduğu gibi, karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonlar yaşayabilir ama bize yazık olur, biz harap oluruz.”

Müjdat Gezen de ‘Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil’ diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil’ ifadelerini kullanmıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.