banner913
banner932
banner1012

Muhalefetten Arınçın sözlerine ilk tepkiler

banner1020

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Arınçın çözüm süreci izleme heyeti kurulacağına ilişkin açıklamasını, Saraya çekilmiş bir resttir sözleriyle değerlendirdi. Gürsel Tekin, Hürriyete...

banner974
Muhalefetten Arınçın sözlerine ilk tepkiler

banner971

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Arınçın çözüm süreci izleme heyeti kurulacağına ilişkin açıklamasını, Saraya çekilmiş bir resttir sözleriyle değerlendirdi.

Gürsel Tekin, Hürriyete yaptığı açıklamada, şöyle dedi; Sayın Arınçın açıklamaları, aslında bir resttir. Saraya çekilmiş bir resttir. Sayın Arınç, biz kararlılıkla aldığımız kararları uygulayacağız, lütfedersek arada bir de size bilgi vereceğiz demiştir.
Arınçın açıklamalarının, Bakanlar Kurulu toplantısından sonraya denk geldiğine dikkat çeken Tekin, Sayın Arınç söylediği her cümleyi Bakanlar Kurulundan sonra söylüyor. Ben bu cümleleri aynı zamanda Sayın Davutoğlu ve hükümetin cümleleri olarak kabul ediyorum dedi.

GÖKÇEK HAKKINDA SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM

Arınçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki sert sözlerine de değinen Tekin, İlk kez bir hükümet kendi belediye başkanının yolsuzluklarını kamuoyuyla paylaşmıştır.

Ankaranın parsel parsel satıldığnı itiraf etmiştir. dedi. Tekin şöyle konuştu; Sayın Davutoğlu umarım bunu ihbar kabul edecektir. savcılar ihbar kabul edecektir. bir soruşturmaya tabi tutulması gerekir. Ana muhaleet olarak da biz Ankaranın nasıl talan edildiğini sürekli söyledik. Şimdi hükümetin bir bakanı, hükümet sözcüsü bunu söylüyor. Hatta Sayın Arınç açıklamaları sırasında, Bir kısım bakan arkadaşlarımız bununla muhattap olma dedi diyor. Yani bu aynı zamanda Sayın davutoğlunun, tüm hükümetin sözleridir. Sayın Arınç hükümet  sözcüsü olarak konuşuyor. Biz ana muhalefet olarak bu açıklamanın takipçisi olacağız.

KİRLİ ÇAMAŞIRLAR, CERAHAT DÖKÜLMEYE BAŞLADI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın açıklamalarını MHP, Cerahat dökülmeye başladı sözleriyle değerlendirirken, HDP de Çatlaklar patlaklar başladı. Artık kirli çamaşırlar dökülüyor dedi.

Hürriyete konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Şimdi bırakalım da görelim kendi aralarında bu iş nereye varacak? Ama şu bir gerçek ki cerahat dökülmeye başladı. Paraleller, tuzluklar, çözüm rezaleti ortada. Meğer her pislik halının altına süpürülmüş. 17/25 ortada. Bunların tümü Adalet ve Kalkınma Partisinin iflas etmiş yönetim anlayışını gösteriyor dedi.

ARTIK KİRLİ ÇAMAŞIRLAR DÖKÜLÜYOR

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Arınçın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçeke yönelik sözlerini, Çatlaklar, patlaklar başladı. Kirli çamaşırlar ortaya dökülüyor artık. Bu kaçınılmaz bir son diye konuştu.

HÜKÜMET, DOLMABAHÇENİN DE İZLEME HEYETİNİN DE ARKASINDA


Kaplan, Arınçın açıklamalarının bir başka boyutunun daha olduğuna dikkat çekti. Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cumhurbaşkanının söylemlerini yalanlayan Arınç, aynı noktada durduğunu gösterdi. Açıklamalarını hükümet sözcüsü olarak yaptığını vurgulaması da bunu doğruluyor.  Hükümet Dolmabahçe görüşmesinin de İzleme Heyetinin de yararlı olduğunu düşünüyor ve bunun arkasında duruyor.

Cumhurbaşkanı başka kanala geçti. Yakında ortaya çıkar. Partinin kendi içinde farklı duruş ve söylemleri var. Hükümetle cumhurbaşkanı ve devlet aynı noktada olmadığını gösteriyor. Kantarın topuzunun ne tarafa kayacağını göreceğiz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.