banner913
banner932
banner1012

Mersinde yolsuzluk operasyonunda 15 tutuklama

banner1020

Gözaltına alınan şüpheliler dün öğle saatlerinde adliyeye getirildi. Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan 35 şüpheli, tutuklanma talebiyle dün saat 14.00 sıralarında nöbetçi 2nci Sulh Ceza Mahkemesine...

banner974
Mersinde yolsuzluk operasyonunda 15 tutuklama

banner971

Gözaltına alınan şüpheliler dün öğle saatlerinde adliyeye getirildi. Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan 35 şüpheli, tutuklanma talebiyle dün saat 14.00 sıralarında nöbetçi 2nci Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Şüphelilerle ilgili mahkeme 15 saat sonra verdiği kararı sabah saat 05.30da açıkladı.

Şüphelilerden Abbas Sayılır, Tacit Özcan, Sacit Özcan, İlker Özcan, Metin Akray, Kemal Etiler, Tansu Akarsu, Gürkan Kazanasmaz, Cafer Şahin, Nadir Güler, Bülent Pak, Pelda Özer, Özdemir Özden, Mustafa Kemal Erdoğan ve Ayhan Terban hakkında tutuklama kararı verildi. 20 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Mahkeme, aranan 13 şüpheli arasında bulunan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Macit Özcan ve müteahhitler Cengiz Akray ile Erol Avgören hakkında ise gıyabi tutuklama kararı verdi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin yakınları da gece boyunca adliye önünde bekledi. Mahkeme kararının ardından tutuklananların yakınları üzüntüden gözyaşlarına boğulurken, serbest kalanların yakınları ise sevinç gözyaşları döktü. Tutuklananlar Mersin E Tipi Cezaevine götürülürken, bazılarının yakınları gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı.

İbrahim MAŞE / DHA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.