banner913
banner932
banner1012

Köylülerin istemediği taş ocağı için durdurma kararı

banner1020

Aşağıdağ Köyü sakinleri, avukatları aracılığıyla taş ocağı işletilmesi amacıyla Alaplı İlçe Özel İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptali...

banner974
Köylülerin istemediği taş ocağı için durdurma kararı

banner971

Aşağıdağ Köyü sakinleri, avukatları aracılığıyla taş ocağı işletilmesi amacıyla Alaplı İlçe Özel İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen işyeri açma ve çalışma ruhsatının iptali ve yürütmenin durdurulması amacıyla Zonguldak Bölge İdare Mahkemesine itiraz etti. 

Dava dosyasındaki belgeleri inceleyen mahkeme, ormanlık  alanda taş ocağı işletilmesi amacıyla verilen işyeri açma ve çalışma ruhsatına konu faaliyetin her an uygulanabilecek olması nedeniyle uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olduğu göz önüne alındığında, işlemin uygulanma süresi içinde  sağlıklı bir yargısal denetim yapılamayacağı gibi bu süreç içinde işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği kanaatine vararak, yürütmenin durdurulmasına, savunma ve ara kararı gereğinin yerine getirilebilmesi için davalı idareye 10 gün süre verilmesine karar verdi.

Köylüler adına bir açıklama yapan Vural Uğurlu, mahkemenin kararının kendilerini sevindirdiğini belirterek, Verilen karar ile hem biz insanlar hem de kurt, kuş, çakal, geyik, balıklar ve bu doğa parçasını toprağı, ormanı ve dereleri ile yaşam alanı belleyen tüm canlılar hiç değilse bir süreliğine rahat bir nefes aldık. Bu kapsamda bizler eldeki hukuku sonuna kadar işletme kararındayız dedi.

Özgür OKUMUŞ/ALAPLI (Zonguldak), (DHA)

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.