banner913
banner932
banner1012

Karadeniz'deki 58 orman yangınından 45'i kontrol altında

banner1020

Trabzon, Gümüşhane, Ordu ve Giresun’da dün başlayan 58 orman yangınının 45’i kontrol altına alındı. 13 noktadaki söndürme çalışmaları devam ediyor.

banner974
Karadeniz'deki 58 orman yangınından 45'i kontrol altında

banner971

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'ndeki orman yangınlarıyla ilgili bilgilendirme açıklaması yaptı.

Bahçe temizliğinden kaynaklı olduğu tahmin edilen ve lodosun etkisiyle yayılan 58 noktadaki orman yangınının 45'inin kontrol altına alındığı bildirildi.

Ekiplerin 13 orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları ise sürüyor.

Açıklamada Trabzon ve Gümüşhane'deki yangınlarla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"11 ilçede meydana 37 adet orman yangınının 22 tanesi söndürülmüş, 7 tanesi kontrol altına alınmıştır. Devam eden 8 orman yangınında ise yangın ekiplerinin kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.

Trabzon’da devam eden orman yangınlarına 23 farklı ilden araç ve personel görevlendirilmiştir. Trabzon ve Gümüşhane’de meydana gelen yangınlara OGM’ye ait 48 arazöz ve 250 personel ile müdahale edilmiştir. Ayrıca bu müdahaleye belediyeler ve diğer kurumlara ait 50 itfaiye aracı ve 12 iş makinesi de katılmıştır.

Çoğunlukla örtü yangını şeklinde ve yapraklı ağaçların bulunduğu orman alanlarında meydana gelen yangınlarda ilk izlenimlere göre yaklaşık 80 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirlenmiştir.
Yangınlarda vatandaşlarımıza ait 10 hektar fındıklık ile 5 adet ahır ve baraka tarzı yapı da zarar görmüştür."

Ordu ve Giresun'daki yangınlarla ilgili de şu bilgiler verildi:

"Aynı gün Ordu ve Giresun da meydana gelen toplam 21 orman yangınından ise 16 tanesi kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Giresun ve Ordu illerindeki devam eden 5 orman yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Bu bölgelerdeki zarar gören orman alan yaklaşık 70 hektardır."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.