banner913
banner932
banner1012

Haziran'a 1 hafta kala kar süprizi

banner1020

Önce mevsim normallerinin ciddi şekilde üstüne çıkan hava sıcaklıklarının ardından havalar hızla serinledi ve bazı noktalarda kar yağışı görüldü. Yurdun birçok noktasında dolu yağışı kendini gösterirken Meteoroloji'nin tahminlerine göre ilerleyen günlerde de yağışlar sürecek. Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Göller Yaylası’na gece boyunca etkili olan fırtınanın ardından kar yağdı

banner974
Haziran'a 1 hafta kala kar süprizi

banner971

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair son tahminleri yayınladı. Geçtiğimiz günlerde hızla ısınan hava ardından kısa sürede serinlemişti. Dün yurudn bazı noktalarında kar yağışı da görüldü. Tahminlere göre ilerleyen günlerde doğu kesimlerde hava sıcaklıkları bir miktar düşüş yaşayacak, yağışlar ise yer yer sürecek.

ADANA KARLA UYANDI!

Kozan ilçesinin doğası ve yapay gölleri ile kendine hayran bırakan Göller Yaylası'na giden vatandaşlar, bayram sabahına kar yağışı ile uyandı. Mayıs ayında kar yağışı ile bayram sabahını karşılayan vatandaşlar cep telefonu kamerasıyla o anları kayda alırken eşsiz doğa manzaraları oluştu.
Yaylalarda bayramı geçiren vatandaşlar kar yağışı ile büyük şaşkınlık ve heyecan yaşadı.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

lkemizin doğu kesimleri ile akşam saatlerinden sonra kuzeybatısı parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Sivas, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat çevreleri ve Amasya’nın doğu ilçeleri ile gece saatlerinde Marmara’nın kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI ŞEHİRLERDE KAR BEKLENİYOR

Yağışların; genellikle sağanak, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Elazığ ve Ş.Urfa kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

ORDU'DA KAR

Ordu'da kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kabadüz ilçesinin 2 bin metre rakımlı Çambaşı Yaylası gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaz örtüyle kaplandı. Güneşli havanın keyfini çıkarmak için yaylalara çıkan vatandaşlar da kar yağışıyla birlikte sürpriz yaşadı. Mayıs ayı sonuna gelinirken yağan karla eğlenen vatandaşlar, çektikleri video ve fotoğrafları da sosyal medya hesaplarından paylaştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.