banner913
banner932
banner1012

Genelkurmay Başkanı Özel: PKK meşrulaştırılıyor

banner1020

Orgeneral Özel, Savunma ve Havacılık Dergisine verdiği röportajda Türkiyenin yakın coğrafyasındaki risk ve tehditlere ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.  Suriyedeki ortamın, PYD-PKKnın terör örgütü...

banner974
Genelkurmay Başkanı Özel: PKK meşrulaştırılıyor

banner971

Orgeneral Özel, Savunma ve Havacılık Dergisine verdiği röportajda Türkiyenin yakın coğrafyasındaki risk ve tehditlere ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.  Suriyedeki ortamın, PYD-PKKnın terör örgütü kimliğinden ziyade IŞİD ile savaşan meşru bir güç olarak görülmesine yol açtığını söyleyen Genelkurmay Başkanı, sınır güvenliği için merkezi bir komutanlık kurulacağını da açıkladı. İyimser öngörüde bulunmak güç diyen Orgeneral Özel, bölgede Türkiye için savaş riskine işaret etti.  

RİSK ORTADAN KALKMADI   Genelkurmay Başkanı bölgedeki savaş riskine dikkat çekerek, Ekonomik çıkarlarda yaşanacak çatışmalar, kutuplaşmalar ve azalan kaynaklar için sürdürülen mücadeleler değerlendirildiğinde, bulunduğumuz coğrafyada konvansiyonel bir harbin yaşanma riskinin henüz ortadan kalkmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. dedi.

 PKK FARKLI BİR ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR   Genelkurmay Başkanı, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki gelişmeler, iyimser öngörülerde bulunulmasını güçleştirmektedir dedi. Özel sözlerine şöyle devam etti: Irak ve Suriyede yaratılan ortam DEAŞın giderek güçlenmesine, bütün dünyadan birçok radikal savaşçının bölgeye akmasına ve PYD/PKKnın terör örgütü kimliğinden ziyade DEAŞ ile savaşan meşru bir güç olarak bölgede görülmesine yol açmaktadır. Bölücü terör örgütü, Irak ve Suriyede yaşanan gelişmeler doğrultusunda elde ettiği kazanımları artırmaya çalışırken aynı zamanda kendisini ve diğer ülkelerdeki uzantılarını masum göstererek farklı bir algı oluşturmaya çalışmaktadır.   Özel, kimi ülkelerin hem bilgi teknolojilerini hem de dünyanın tehdit olarak algıladığı güçleri kullandığını söyledi, bunları da üstünlük sağlama yarışının karanlık yüzü olarak niteledi.

 BİR TABUR DAHA KURULACAK   Türkiyenin sınır güvenliği için aldığı önlemleri de anlatan Özel, 2013 ve 2014 yıllarında kurulan iki hudut özel harekt komando taburuna bu yıl bir taburun daha ekleneceğini söyledi.   Özelin verdiği bilgilere göre, sınır birlikleri güçlendirilecek ve yasal yetkileri yeniden düzenlenecek. Orta vadede sınır sorumluluğu muharip tugaylardan devralınacak ve 317 sınır karakolu tek bir komutanlık altında birleştirilecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.