banner913
banner932
banner1012

Eskişehir'de kaçak radyoaktif madde operasyonu

banner1020

Eskişehir'de düzenlenen operasyonda nükleer sanayi ile medikal cihazlarda kullanılan ve piyasa değeri 2 milyon euro olduğu bildirilen 9 tüp 'Sezyum 137'' adlı radyoaktif madde ele geçirildi.

banner974
Eskişehir'de kaçak radyoaktif madde operasyonu

banner971

Eskişehir'de radyoaktif madde kaçakçılığı yapılacağı yönündeki ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Eskişehir-Ankara karayolunun 27. kilometresindeki bir dinlenme tesisine operasyon düzenledi.


Şüpheliler M.D. (49), M.G. (52), D.Z. (50) ve E.A'yı (58) gözaltına alan jandarma ekibi, araçta yaptığı arama ve kontrollerde, 9 cam tüp içinde nükleer sanayide ve medikal cihazlarda kullanılan ''Sezyum 137'' adlı radyoaktif madde ele geçirdi.

Piyasa değerinin 2 milyon euro olduğu tahmin edilen maddelerin incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na gönderileceği öğrenildi.

Şüphelilerin jandarmadaki sorgularının sürdüğü bildirildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.