banner913
banner932
banner1012

Erdoğandan muhalefete sert Başkanlık çıkışı

banner1020

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu TESKi Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul eden Erdoğan, burada yaptığı konuşmada IŞİDin, Ürdünlü pilotu yakarak öldürmesiyle ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, Ben IŞİDin...

banner974
Erdoğandan muhalefete sert Başkanlık çıkışı

banner971

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu TESKi Cumhurbaşkanlığı Sarayında kabul eden Erdoğan, burada yaptığı konuşmada IŞİDin, Ürdünlü pilotu yakarak öldürmesiyle ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, Ben IŞİDin Ürdünlü pilotu yakma eylemini telin ediyorum, lanetliyorum. Pilota rahmet dilerken ailesine baş sağlığı diliyorum. Böyle bir vahşet olamaz. Bunun bizim dinimiz İslamla yakından uzaktan alakası yoktur. Bunların da İslamla alakası yoktur. dedi.

Kırşehirde toplu açılış törenine katılmasını eleştiren muhalefet liderlerine sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ben tarafım. Milletimin tarafıyım. Niye rahatsız oluyorsunuz diye konuştu.

İŞTE ERDOĞANIN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Esnafı toplum yapımızdan çıkardığınızda geriye anlamlı bir şeyin kalmadığını görürsünüz. Toplumun başı ne zaman dara düşse esnaf ve sanatkarlar toplumun bütünleştirici gücü olmuştur.

Esnaf ve sanatkarımız ahilik ahlakına sahip çıktığı müddetçe hiç bir güç sizleri ortadan kaldıramaz.

Esnafın sokakta gösteri yapmak zorunda kaldığı günler oldu. Biz Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığımız döneminde esnafımızla birlikte hareket ettik. Borçların yapılandırılmasından kredi imkanına kadar düzenlemeleri birer birer hayata geçirdik.

VERDİĞİNİZ İLAN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Verdiğiniz teşekkür ilanı ve kadirşinaslık için sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye büyüdükçe yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Benim bir süredir tartışmaya açtığım Başkanlık sistemi işte böyle bir ihtiyacın ürünü.. 1990lı yılların Türkiyesi ile günümüz Türkiyesi farklıdır. Dün toplu iğne dahi üretemeyen birTürkiye vardı. Dün 70 sente muhtaç ekonomisiyle kendisine yön vermekte zorlanan bir Türkiye vardı. Bugün ise hamdolsun 800 milyar dolarlık milli geliriyle yüzde 10un altına düşmüş işsizlik ve enflasyonuyla bambaşka bir Türkiye var. Artık bu elbise Türkiyeye dar geliyor. Türkiyeyi eskinin kriteriyle değerlendirenler hala büyük Türkiyeyi anlamıyorlar.  Konuya yanlış pencereye bakıyorlar.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ RAHMETLİ TÜRKEŞ SAVUNUYORDU

Bir muhalefet başkanı çıkmış diyor ki Erdoğanın siyah dediğine beyaz beyaz dediğine siyah deriz. Güya büyük bir laf edecek ama küçüldükçe küçülüyor.

Başkanlık sistemi rahmetli Türkeş tarafından savunuyoruz diye açıkça ifade edilmiş bir yöntem. Sırf biz önerdik diye kendi törelerine başkanlık sistemine karşı çıkıyor. Biz bu ülkede bir daha milli şef özentileri çıkmasın diye Başkanlık sistemi diyoruz. Biz bu milleti bir dahja kimse parmak sallayarak mürebbiye gibi terbiye etmesin diye Başkanlık sistemi diyoruz. Birisi kalkıyor Kuzey Kore biri Afrika diyorlar. Aynı şekilde bunun bir savaş ilanı olduğunun farkında değil. Yüzde 52 ile göreve gelmiş bir Cumhurbaşkanını tanımayanlar güya Kuzey Kore örneğini veriyor. Tahammülsüz olduklarını kendi partilerinde gördük. Kendilerinin de içinde bulunduğu seçimle iş başına gelenlerin Mısırda Suriyede kendi halkını katledenler için ağızlarını açtığını duydunuz mu?

ÜRDÜNLÜ PİLOTUN YAKILMASI

Ben IŞİDin Ürdünlü pilotu yakma eylemini telin ediyorum, lanetliyorum. Pilota rahmet dilerken ailesine baş sağlığı diliyorum. Böyle bir vahşet olamaz. Bunun bizim dinimiz İslamla yakından uzaktan alakası yoktur. Bunların da İslamla alakası yoktur.

Rabbimizin sevgili habibi diyor ki ya elimizle müdahale edeceğiz ya dilimzle edeceğiz ya da kalbimizle buuz edeceğiz. Bunlar darbelerle iktidara gelmeye alışmışlar. Milletin teveccühüyle iktidara gelme gibi bir hayelleri yok. İstiyorlar ki Türkiye bir kitap fırlatma ile zayıf bir ülke olarak kalsın. Hiç kimse kusura kalmasın o günler geçti, o Türkiye geride kaldı. Artık manşetlerle , lobilerle yönetilen bir Türkiye yok. Türkiyeyi yönetmek mi istiyorsun, öyleyse gideceksin millete meramını anlatacaksın eğer millet sana inanırsa destek verirse işte o zaman ne yapmak istiyorsan onu yaparsın.

BAŞKANLIK SİSTMEİYLE SEÇİLMİŞLER DAHA GÜÇLÜ OLUYOR

Diyrorlar ki Cumhurbaşkanı denetim mekanizmalarını kaldırıyor. Bugün ABDde çift kamaralı bir sistem var. Bir temsilciler meclisi bir de senato var. Biz de diyoruz ki çift olmasın tek olsun. Bu parlamento neye üsade ederse Başkan o kadar yapabilir. Biz burada sağlık reformunu yaptık ama sayın Obama hala yapamadı. Sen niye bunu istiyorsun? Bizim derdimiz başka. Ama hiç olmazsa başkan verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanabiliyor. Seçilmişlerin daha kuvvetli olduğu bir yapı oluşuyor.

Yani burada bürokratik oligarşi emperyal bir yapı oluşturagmayacak. Göbeğini kaşıyan adam dediğin kişi sana oy verir mi?

DİLİNİ, GÖZÜNÜ, BELİNİ BAĞLI TUTACAKSIN

Bana yönelik yapılan saldırılar karşısında hukuki hakkımı kullanmam nefsi müdafadır. Ahiliğin 3 kapalı şartı: Dilini, gözünü ve belini bağlı tutaccaksın. hünkar Hacı Bektaş Veli ne diyor, eline, beline diline sahip çıkacaksın. Çıkmazsan olacaklar akatlanırsın. Çıkmazsan Edep Yahu. Kırşehire gidişimi yadırgayan siyasi genel başkanlar var. Ve diyorlar ki meydanlar açıkıyor Cumhurbaşkanlığı yeminini unutmuş konuşuyor. Bunlar Cumhurbaşkanlığı yeminin muhtevasını da bilmiyorlar. Ben tarafım. Her zaman söylüyorum. Ama bu bir siyasi partinin tarafı anlamına gelmeyecek. Ben milletin tarafıyım. Onlar bunu göremiyor.

SONUÇTA 7 HAZİRANDA BENİM BİR TANE OYUM VAR

Beni davet ettiler gittim, konuşmayayım mı? Bursada da davet var. Oraya da gideceğim. Roman vatandaşlarımızla buluşacağım. Masada evranları imzalayan bir Cumhurbaşkanı olmayacağım dedim. Koşan terleyen bir Cumhurbaşkanı olacağım. Ve bunları kontrol etmek en doğal hakkımdır. Milletim adına bunları takip etmek benim görevimdir. Diyorum ki 7 Haziran bu ülkede milletimizin yeni Türkiye için bir irade ortaya koyma günüdür. 7 Haziran yeni anayasa olayını, başarmak için iradeyi ortaya koyma günüdür.

Milletimiz kime bu yetkiyi verirse, gelsin hem yeni Türkiyenin temellerini atsın, hem de yeni anayasa ile başkanlık sistemini getirir. Karar milletindir, benim değildir. Sonuçta 7 Haziranda benim de bir oy hakkım var. Gidip o oyumu kullanacağım.

KÖŞE YAZARLARI EKRANDA İLERİ GERİ KONUŞUYOR

Artık dünyada hamdolsun bütün bu idari yapıların uygulandığı ülkelerin temsilcilerini gördüm inceledim. ABD en ileri demokrasi deniyor değil mi? Peki ABD ne ile idare ediliyor, Başkanlık sistemiyle idare ediliyor. Şahsım olur başkası olur bu önemli değil. Köşe yazarları ekranlara bakıyorum, ileri geri bir çok şey konuşuyorlar, Başbakanla benim arama bir şeyler sokmam istiyorlar, boşuna uğraşmasınlar. Milletimize bedel ödetecek hiç bir kararın altında Tayyip Erdoğanın imzası olmaz.

ENFLASYON DÜŞERSE FAİZ DÜŞER MANTIĞI YANLIŞ BİR MANTIK

Birileri faizle paçalarımızdan aşağıya çekmek istiyor. Az önce Nurettin Bey Halkbankasının verdiği destekleri açıkladı. Faiz uygulamasına baktığınızda mukayese mümkün değil. Enflasyon şuraya inerse faizi biz de düşüreceğiz mantığı yanlış bir mantıktır. Enflasyona göre faiz ayarlanmaz. Faiz zaten enflasyonu oluşturur. Sen faizi yüksek tutarsan enflasyon yüksek olur. Hala bunu anlamayanlar var.

Kardeşim bu faizle benim girişimcim sanatkarım esnafım ne yapacak? Adı bağımsız kurul, bağımsız olunca gelinen nokta maalesef bu. Bizim daha iyi noktayı yakalamamız lazım.

SİYASETÇİ ADAM BÖYLE KONUŞUR MU?

Biz başkanlık sistemi konuşulsun derken illa şöyle olsun demiyoruz, projesini ortaya koyması gerekenler siyasi partilerimiz ve siyasetçilerdir. Sokağa dökülürüz diyor. İç güvenlikle ilgili çalışmamız var molotof suç olmayacakmış Siyasetçi şunu söyler mi, ben o molotoflu olanların önünde giderim. Böyle bir mantık olur mu? Milletin önüne yeni bir fikirle gelemedikleri sürece milletimiz bunları hep muhalefete mahkum edecektir.

Başkanlık sistemi ilk kez dile getirdiğim şey değildir. İstanbul Belediye Başkanı olduktan sonra bu konudaki düşüncelerimi hep söyledim: Türkeşi, Demireli ve Özalı görürsünüz başkanlık sistmeini savunan. Yeni anayasa ve başkanlık sisteminin takipçisiyiz. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamında kimlerin bulunduğu ortada. Bu halin muhafaza edilmesi gerektğini savunması gerekenler bizler olmalıyız aslında ama değişimi biz istiyoruz. Mevcut durumda iktidar olamıyorsunuz, sistemin değişmesi size de yarayabilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.