banner913
banner932
banner1012

Erdoğan ve Kral Selman Yemen operasyonunu konuştu

banner1020

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Suud Kralı ile yaptığı görüşmede, Yemende Husi milislerinin, varılan tüm anlaşmaları ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararını çiğnemelerinin...

banner974
Erdoğan ve Kral Selman Yemen operasyonunu konuştu

banner971

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Suud Kralı ile yaptığı görüşmede, Yemende Husi milislerinin, varılan tüm anlaşmaları ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararını çiğnemelerinin kaygı verici olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan, Yemenin birlik ve bütünlüğünü, bölgenin güvenlik ve istikrarını tehlikeye sokan davranışların, uluslararası toplum tarafından endişeyle karşılandığını da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğana hassasiyet ve destek mesajından dolayı teşekkür eden Suud Kralı Selman bin Abdülazizin de Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadiden gelen talep üzerine, Suudi Arabistan öncülüğünde KİK ülkelerince başlatılan hava harekatı hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Arabistan Kralı Selmanın, 2 Martta, Riyadta yaptıkları görüşmeye atıfta bulunarak, iki ülke arasındaki ilişkileri en üst seviyeye çıkarma konusundaki kararlılıklarını, görüşme vesilesiyle yeniden teyit ettikleri belirtildi.

AA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.