banner913
banner932
banner1012

Erdoğan: Çözüm sürecinin tam içindeyim

banner1020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinin dışında olmadığını belirterek, Ben Çözüm Sürecinin yanındayım, arkasındayım, hepsinden öte içindeyim dedi. Erdoğan Elinde silah olanlar, samimiyseler,...

banner974
Erdoğan: Çözüm sürecinin tam içindeyim

banner971

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinin dışında olmadığını belirterek, Ben Çözüm Sürecinin yanındayım, arkasındayım, hepsinden öte içindeyim dedi. Erdoğan Elinde silah olanlar, samimiyseler, IRA gibi silahlarını betona gömsünler diye konuştu.

AA

Cumhurbaşkanı Karabükte toplu açılış töreninde konuştu.  Türkiyenin 2023 hedefleri doğrultusunda azimle, kararlılıkla yürürken yollarına taş koymaya çalışanların olduğunu ifade eden Erdoğan, aradan geçen 100 yıla rağmen Çanakkaledeki mücadelenin hala anlaşılamadığını, bunu anlamamış veya yanlış anlayanlar olduğunu üzüntüyle müşahede ettiğini söyledi.

Aynı amaca hizmet ediyorlar

PKK ve Paralel Yapıya yönelik olarak ‘Benzer kaynaklardan beslenen iki ayrı yapı değerlendirmesi yapa Erdoğan, “Türkiyenin son 10-12 yıldaki kazanımlarına saldırıyor. Kimi silahla, kimi molotofla, çatışmayla, huzuru tehdit ederek bunu yapıyor. Kimi de daha sinsice yöntemlerle, devletin içine sızarak insanların haklarını gasp ederek, en ulvi duygularını istismar ederek aynı gayeye hizmet ediyor diye konuştu.

Hükümet düşmanlığı kör etti

Dünyanın neresinde Türkiye aleyhine bir gelişme olsa bu iki yapının ve muhalfetin hemen bunun peşine takıldığını ifade eden Erdoğan, “Dünyanın dört bir yanında Türkiye karşıtı bildiriler yayınlatıyor, mektup yazıp ülkelerini oralara şikayet ediyorlar. Yalancı gazetelere sayfa sayfa ilanlar veriyorlar, ülkemiz aleyhine. Sırf Cumhurbaşkanı ve Hükümet düşmanlığı adına kendi ülkesine ve milletine düşmanlık edenlerin safına katılmak ne demek? Altını delmeye çalıştıkları bu geminin içinde hepimiz birlikte yaşamıyor muyuz? ifadelerini kullandı.

Siyaset başka ihanet başka

Siyasetin başka, ihanetin başka bir şey olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Hizmet başka şey, hainlik başka şey. Demokrasi başka, ülkeyi ve milleti bölmeye çalışmak başka şey dedi. Paralel Yapı üyelerinin dosyaları açıldıkça Türkiyeden kaçtıklarına dikkat çeken Erdoğan, “İmamlarıyla beraber kaçıyorlar. Siyasete sonuna kadar saygımız var ama ihanete asla tahammülümüz yok. Hizmet edene saygılıyız ama haine asla.     

Şimdi üçüncü kademedeyiz

Demokrasi talebinin sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan Erdoğan, ancak bölücülüğe asla rıza gösteremeyeceklerini belirtti. Erdoğan, “Aradaki çizgiyi karıştırırsanız, kendinizi mahşeri vicdanda hesaba çekilirken bulursunuz dedi. Çözüm Sürecini başlatan ve bu aşamaya kadar getirenin kendisi olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: “Nasıl başladık buna? Demokratik açılım diye başladık. Bu birinci kademeydi. İkinci kademe, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi olarak devam etti. Üçüncü kademe, Çözüm Süreci olarak devam ediyor. Ben Çözüm Sürecinin yanındayım, arkasındayım hepsinden öte içindeyim. Bunun dışında olmam mümkün değil. Şimdi de diyorum ki elinde silah olanlar, eğer Çözüm Süreci konusunda samimiyseler IRA gibi onlar da silahlarını betona gömsünler.

Notere değil, millete gidin

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun emekliye iki ikramiye için noterden taahütname almasını da eleştirdi. Erdoğan, “Ben, proje geliştirin diyorum. Bunlar, notere gidiyor.  Eğer sizin sözünüz millet nezdinde muteber değilse noterden senet bankadan çek de getirseniz bir hükmü olmaz” dedi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.