banner913
banner932
banner1012

Deniz Baykal yoğun bakımda

banner1020

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Damar tıkanıklığın açılması nedeniyle Baykal'a anjiyo da yapıldığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi

banner974
Deniz Baykal yoğun bakımda

banner971

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Ankara'da İbni Sina Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Baykal'a zatürre ve damar tıkanıklığı teşhisi konuldu.

Beyne giden tıkalı damarın yapılan boyun anjiosu ile açıldığı bildirildi. Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin detaylı açıklama, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten geldi. 

İbiş şunları söyledi: "08.00'de anjiyo ünitesine ilk müdahale için alınıyor. Beyne giden ana damarların birinde oluşan tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkarmak için müdahale ediliyor. Bu süreçte hiçbir komplikasyon oluşmuyor. Yoğun bakıma hastamızın tedavisi sürüyor. Bilinci gayet açık, konuşabiliyor. Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı, elindeki de iyileşme sürecinde. 48 saat yoğun bakımda takibi olacak."

İbiş, "Hafif bir hasardan bahsediliyor, bu büyük bir şans. İyileştikten sonra eski enerjisine kavuşacaktır. Beyin fonksiyonlarında herhangi bir sorun yok" diye ekledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Baykal'ı ziyaret etmek üzere Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne gitti. Yaklaşık 30 dakika süren ziyaret sonrası hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu "Hastanedeki tüm görevli hekimlere yürekten teşekkür ediyoruz. Olağanüstü çaba harcandı ve Deniz Bey sağlıklı bir yapıya kavuşmuş oluyor" dedi.

Bayka'ın bilincinin yerinde olduğunu ve kendisiyle görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sohbet ettik, kendisi de konuşuyor. Ama önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Önümüzdeki süreç için de umarız hiçbir engelle karşılaşmadan kısa süre içinde sağlığına kavuşur ve tekrar görevinin başına dönmüş olur. Hiçbir vatandaşım merak etmesin, Deniz Bey sağlıklı, konuşuyor. Sol ayağında ve kolunda bazı tıbbi açıdan sorun olduğu söylenmekle birlikte, hekimler uyardığı zaman sol ayağını, elini oynatıyor. Dolayısıyla o da zaman içinde aşılmış olacak. 

Sayın Başbakan sabah erken saatlerde aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Baykal'ın ailesi ile de görüştük. Sayın Cumhurbaşkanı da Deniz Bey'in ailesini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiş. Baykal'ın ailesi de büyük bir heyecanla sonucu bekliyor. Sağlık açısından sorunun büyük ölçüde aşılmış olması onları da mutlu etti. Gösterdikleri ilgi ve duyarlılık için bütün vatandaşlara teşekkür ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Baykal'ın durumuyla ilgili bilgi aldı. Konuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla arayan Erdoğan'ın Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi. 

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.