banner913
banner932
banner1012

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Camisi açılıyor

banner1020

Yapımı tamamlanan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi camii yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

banner974
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Camisi açılıyor

banner971
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(dfp-haber-ici); });

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde yapımı tamamlanan camiyi yarın hizmete açacak.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, caminin açılışı cuma namazı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

5 BİN 177 METREKARE

Külliye sınırları dahilinde halka açık mekanlardan biri olan caminin oturum alanı 5 bin 177 metrekare. Bodrum, namaz ve mahfil katlarından oluşan caminin, her biri iki şerefeli ve yükseklikleri 59.30 metre olan dört minaresi bulunuyor.

TÜRK VE OSMANLI MİMARİSİ

Engelliler için gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığı ve yaklaşık 3 bin kişinin ibadet edebileceği caminin külliye içerisindeki diğer binalarla uyumlu olmasına özen gösterildi.

Mimarisi Türk ve Osmanlı mimarlık tarihinin bir sentezi olarak nitelenen camideki bütün hat projeleri Hattat Hüseyin Kutlu tarafından, grafik ve tezyinatın tatbikatı ise nakkaş Semih İrteş tarafından gerçekleştirildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.