banner913
banner932
banner1012

Çavuşoğlu: Kıbrıs Türkünü sahipsiz bırakmayız

banner1020

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakereleri konusunda Cenevre'den hangi sonuç çıkarsa çıksın Kıbrıs Türkünü sahipsiz bırakmayacak kudrete ve iradeye sahip olduklarının altını çizdi.

banner974
Çavuşoğlu: Kıbrıs Türkünü sahipsiz bırakmayız

banner971

Çavuşoğlu, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nın resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada, küresel ve bölgesel siyasi ortamın şekillenmesinde etkin rol oynayan Türkiye'nin ticaret, ekonomi, enerji ve teknoloji kulvarlarında da izlediği dış politikanın etkili olduğunu belirtti.

Kıbrıs Türkünü sahipsiz bırakmayacak kudrete ve iradeye sahibiz

Çavuşoğlu, AB’nin Kıbrıs meselesinde de müzakere sürecini menfi şekilde etkilediğine vurgu yaptı.

Taraflardan birinin kalıcı çözüm sağlanmadan AB üyesi yapılmasının Kıbrıs sorununun bugüne kadar çözümsüz kalmasının sebeplerinden biri olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "Bu hafta katılacağımız Cenevre'deki Kıbrıs Konferansı'nda yapıcı irademizi ve tutumumuzu sürdüreceğiz. Aynı yaklaşımı elbette diğer taraflardan da bekliyoruz. Bugün dünyanın birçok yerinde kan dökülmeye devam ederken Kıbrıs'ta huzurun hakim olmasının nedeni ise Türkiye’nin sağladığı etkin garantidir. Bu garantiden vazgeçilemez. Cenevre'den hangi sonuç çıkarsa çıksın biz Kıbrıs Türkünü sahipsiz bırakmayacak kudrete ve iradeye sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.