banner913
banner932
banner1012

Büyük Göç başladı

banner1020

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na "Büyük Göç" olarak adlandırılan tarihi taşınma işlemi başladı. Taşınacak 47.3 bin tonluk malzeme, 33 futbol sahasını kaplayacak büyüklükte

banner974
Büyük Göç başladı

banner971

İstanbul Yeşilköy'de yıllardır hizmet veren Atatürk Havalimanı, yeni yapılan İstanbul Havalimanı'na taşınıyor. "Büyük Göç" olarak adlandırılan tarihi taşınma işlemi dün sabah saat 03.00'da başladı. Atatürk Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları’na (THY) ait malzeme ve araçlarla yola çıkan TIR'lar, İstanbul Havalimanı'na giriş yaptı.

Saat 03.00'te start alan taşınma, 6 Nisan Cumartesi akşamı saat 23.59'da tamamlanacak. Bu tarihi taşınma, toplam 45 saat sürecek.

THY'nin malzeme ve araçları, taşınma sürecinde 686 TIR seferi ile yeni evi İstanbul Havalimanı'na taşınıyor. TIR'lara 700 adet Türk Hava Yolları aracı da eşlik ediyor.

Taşınma kapsamında, Atatürk Havalimanı'ndan boş olarak havalanan Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçaklar da İstanbul Havalimanı'na inmeye başladı.

İlk etapta THY'nin 167 uçağı İstanbul Havalimanı'na boş inecek. Diğer uçakların da hava trafiği ve havalimanın müsaitliğine göre İstanbul Havalimanı'na gönderilmesi planlanıyor.

Dev taşınma sırasında 6 Nisan saat 02.00-14.00 arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı, tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılacak.

Bu süreçte tüm uçuşlar Sabiha Gökçen Havalimanı’na gerçekleştirilecek. Sabiha Gökçen Havalimanı pisti 48 saat boyunca açık kalacak. Pasaport bankolarının tamamı da 24 saat boyunca açık kalarak pasaport işlemleri sırasında sıra oluşmasının önüne geçilecek.

Yaklaşık 44 ton ağırlığındaki uçak çekme aparatlarından çok hassas aletlere kadar, 10 bin parçadan fazla malzemenin oluşturduğu bu yük 5 bin TIR hacminde malzemeye eş değer olacak. Taşınacak 47.3 bin tonluk malzeme, 33 futbol sahasını kaplayacak büyüklükte.

Taşıma yapacak yaklaşık 686 TIR’ın 45 saatte katedeceği mesafe ise 400 bin kilometre olarak hesaplanırken, araçlar dünyanın çevresini 10 kez dönmeye eş değer bir yol katedecek.

Bu büyük operasyon sırasında bin 800'den fazla çalışan görev alacak.

Yaklaşık iki günlük taşınma sırasında İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak. Taşınma ile ilgili olarak vatandaşları uyaran THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, "Lütfen kıymetli İstanbullular, bu süreç içerisinde Basın Ekspress yolunun alternatif yollarını kullanarak, trafikte zorluklar yaşamayın. Bu bölgede işleri olanları biraz daha erken hareket etmeye davet ediyorum" dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.