banner913
banner932
banner1012

Bomba iddia! Esed'le anlaştılar

banner1020

YPG ile Suriye rejiminin Rojavada IŞİDe karşı savaşta anlaştığı iddia edildi.

banner974
Bomba iddia! Esed'le anlaştılar

banner971
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(dfp-haber-ici); });

Rûdawın haberinde, dün, Rojavayı yöneten PYDnin askeri kanadı YPGnin Suriye Hükümetiyle bir anlaşma imzaladığı öne sürüldü.

Rudawa bilgi veren kaynak, Anlaşma Suriye Savunma Bakanı Fahad Casim el-Freyc ile YPG yetkilileri arasında yapıldı dedi.

Anlaşmaya göre, Suriye Ordusu, IŞİDe karşı savaşta YPGye silah, cephane ve lojstik destek verecek. PYD ya da YPGden sözkonusu anlaşma hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. YPGnin anlaşmadan sonra Hasekenin bazı mahallelerini aldını öğrenildi.

Öte yandan Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), Devlet Başkanı Beşar Esadın emri üzerine Suriye Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Tümgeneral Fahad Casim el-Freycin Hasekede görev yapan askerlerle buluştuğunu yazdı. IŞİDe karşı savaşan askerlerle buluşan el-Freyc, Hasekede görev yapan askerlerin tüm Suriyenin umudu olduklarını söyledi.

Suriye uçaklarının geçtiğimiz haftadan beri IŞİDin yoğun saldırıları altında bulunan Hasekeye yönelik operasyonları sebebiyle örgütün Gveyran bölgesinden çekildiği belirtilirken, isminin açıklanmasını istemeyen yerel kaynaklar, Suriye ordusu ile IŞİD arasında kentin muhtelif yerlerindeki çatışmaların sürdüğünü bildirdi.
 
PYD O SİLAHLARI İSTEDİ
 
Haberde PYD liderlerinin Freycden Hasekede konuşlu olan 123. Alaydaki Suriye ordusuna ait tüm silahların kendilerine teslim edilmesini istediği, Suriye yönetiminin de bu talebe henüz bir cevap verip vermediğinin bilinmediği bildirildi.
 
SURİYE REJİMİ CEZİRE KALKANI ORDUSU KURDU
 
Öte yandan Suriye ordusu, geçen hafta Hasekede Cezire Kalkanı ismiyle bir ordu kurdu.
 
Yerel Kürt liderlerden Nasır Hac Mansur, Şarkul Avsata yaptığı açıklamada, Suriye İstihbarat Servisi Başkanı Ali Memluk, Haseke Valisi Muhammed Mansura ve kentin yerel liderleriyle ile yaptığı görüşmede onlardan IŞİDe karşı savaş için ortak bir güç oluşturmalarını istedi demişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.