banner913
banner932
banner1012

AYM Üsküdar seçimi için yetkisizlik verdi, Özkes AİHMe gidiyor

banner1020

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl belediye  seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkan adayı olduğunu anımsatarak, kazandığı bu seçimin hile...

banner974
AYM Üsküdar seçimi için yetkisizlik verdi, Özkes AİHMe gidiyor

banner971

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl belediye  seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkan adayı olduğunu anımsatarak, kazandığı bu seçimin hile yoluyla elinden alındığını iddia etti.
 
Bununla ilgili YSKden sonuç alamayınca Anayasa Mahkemesine  başvurduğunu ve neredeyse bir yıl sonra mahkemeden, Mahkemenin genel  seçimlerdeki hak ihlallerine bakmaya yetkili ama yerel seçimlerdeki hak  ihlallerine bakmaya yetkili olmadığı yönünde cevap geldiğini ifade etti.
 
İNSANIN HAKKINI ÜLKESİNDE ELDE EDEMEMESİ ÜLKEMİZİN AYIBIDIR

Mahkemenin konu bakımından yetkisizlik kararı verdiğini belirten  Özkes, Bu ülkede hakkımı teslim edecek bir hukuk müessesesi maalesef  kalmamıştır. Bu nedenle iç hukuk yolları tükenmiş olduğundan Avrupa İnsan Hakları  Mahkemesine (AİHM) başvuracağım. İnsanın hakkını ülkesinde elde edemeyip AİHMde  araması ülkemizin ayıbıdır diye konuştu.

Özkes, gazetecilerin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç il Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki  tartışmayı hatırlatması  üzerine, şunları söyledi:

ARINÇ, HAK İLE BATIL ARASINDA GELGİTLER YAŞIYOR
 
Sayın Bülent Arınçta üzeri küllenmiş hakikat parıltıları var. Bülent  Arınç, hak ile batıl arasında, adaletle zulüm arasında gelgitler yaşıyor. Allah  korkusunun emareleri var kendisinde ama onun biraz daha bariz hale gelmesi lazım.  Daha dirayetli, daha özgül ağırlığına yakışır bir duruş sergilemesi lazım.  Gelgitlerin ortasında kalmamalı diye düşünüyorum.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.