banner913
banner932
banner1012

Ankara Valiliği'nden eylem yasağı

banner1020

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve İdris Baluken hakkında görülecek duruşmalara destek vermek amacıyla yapılması muhtemel eylem ve etkinliklerin yasaklandığı belirtildi.

banner974
Ankara Valiliği'nden eylem yasağı

banner971

 

Ankara'da eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken hakkında görülecek duruşmalara destek vermek amacıyla yapılması muhtemel eylem ve etkinliklerin yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya aracılığıyla yapılan paylaşımlarda, 6-7 Aralık'ta Yüksekdağ, Demirtaş ve Baluken hakkında görülecek duruşmalara destek vermek amacıyla, HDP Genel Merkezi'nce yapılması muhtemel eylem ve etkinliklere katılım sağlanması yönünde çağrılar tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada söz konusu duruşmalarla ilgili olarak, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü ile Ankara Adliyesi önü ve çevresinde toplanması muhtemelen grupların, bazı terör örgütlerince suistimal edilerek muhtemel hedef teşkil edeceği ve terör örgütleri tarafından katılımcılar ile vatandaşlara yönelik eylem yapılabileceği kaydedildi. 

Böyle bir durumda kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın, genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye gireceğinin vurgulandığı açıklamada, 6-7-8 Aralık tarihlerinde başta Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önü ve çevresi ile Ankara Adliyesi önü ve çevresi olmak üzere Ankara genelinde umuma açık alanlarda, kanuna aykırı her türlü toplanma, yürüyüş, oturma eylemi, anma toplantısı ve benzeri etkinliklerin yasaklandığı duyuruldu. 

Açıklamada, bu yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.