banner913
banner932
banner1012

"Adalet arayışının tek yeri vardır, o da sokaktır"

banner1020

CHP'nin Adalet Yürüyüşü bugün Maltepe'deki mitingle noktalanıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu yürüyüşün son 1 kilometresini tek başına yürüdü. Miting alanına gelen Kılıçdaroğlu, konuşma yapıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Adalet arayışının tek yeri vardır, o da sokaktır" dedi.

banner974
"Adalet arayışının tek yeri vardır, o da sokaktır"

banner971

İstanbul Maltepe'de mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle: 

"Aziz vatandaşlar benimle birikte 450 kilometreyi kat eden adalet arayıcıları. Maltepe Meydanı’ndan bütün İstanbul’a bütün Türkiye’ye gönül dolusu sevgiler."

"9 Temmuz yeni bir adım yeni bir tarihtir. Ankara’da yürüyüşe başladığımızda bir grup yurttaşlarımızı 20 kilometrelik mesafeyi 10 dakikalık molalarla tamamladık. Bize destek verenlere yürekten şükranlarımı sunuyorum. Yol boyunca yürürken araç kullanıcıları bazen kornayla bazen elleriyle bizi yüreklendirdiler. Onlara da buradan şükranlarımı sunuyorum. Bize sofrasını açanlara, hayır dualarım seninledir diyenlere şükran borçluyum yine buradan onlara teşekkürlerimi iletiyorum."

"Yolda bizi protesto eden sevgili vatandaşlarımız vardır. Kimse unutmasın herkese saygılıyız. Birinci sınıf demokrasiyi mutlaka getireceğiz. Bir teşekkürüm de güvenlik güçlerimize. İstanbul’a kadar tüm güvenlik güçlerimiz bu meydana sağlıklı bir şekilde toplanmamız için olağanüstü çaba sarfettiler. Biz yürürken taşkınlık yapacağımızı düşünüyorlardı. Dünyanın en barışçıl yürüyüşünü yaptık."

"Sevgili adalet arayışcıları, destek açıklaması yapan siyasi parti ve milletvekillerine, sendikalara, sanatçılara, muhtarlara, engellilere, gazi ve şehit ailelerine, taşeron işçilerin, STK’lara, barolara, mağdur ailelere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Neden yürüdük? Mazlumların hakkı için yürüdük, tutuklu gazeteciler için yürüdük. Bugün doğum günü olan Sözcü Gazetesi Gökmen Ulu kardeşim doğum günün kutlu olsun, buradan sana selam olsun. Olmayan adalet için yürüdük, tek adam rejimine karşı yürüdük, FETÖ’ye karşı olduğumuz için yürüdük."

"FAKİR FUKARAYA ZULMEDİYORLAR"

"Niçin adalet? Farklılıklarımızla beraber yaşamak için adalet, huzur için adalet. Adalet insalığın ortak paydasıdır. Yunus’un dediği gibi zulm ile abad olunmaz. Fakir fukaraya zulmediyorlar, çiftçiye zulmediyorlar, işçiye zulmediyorlar. Zulme karşı durmak bizim namus borcumuzdur. Konfüçyüs der ki; 'Adalet bir kutup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur tüm kainat etrafında döner'."

"ADALET DÜZENİ OLMAYAN BİR DEVLET YAŞAYAMAZ" 

"Hazreti Ömer; 'Adalet mülkün temelidir' der. Bütün inançların ortak temeli adalettir. Tüm peygamberler adaletle yönetmiştir. Adalet düzeni olmayan bir devlet yaşayamaz, çöker. Önce adalet diyoruz, hak, hukuk, adalet diyoruz. Siyaset adalet temelli yapılmalıdır, siyaset köşeyi dönme alanı değildir. Siyaset ülke için yapılır, vatandaş için yapılır. Siyaset bölmek değil, gerginlik yaratmak için yapılmaz. Hiçkimsenin etnik kimliğine göre siyaset yapmayacağız. Yapanlar vatan hainidir. Herkesin inanç tarzına, kimliğine sonuna kadar saygılıyız. Beni o kişi bu ülkede karnı doyarak huzur içinde yaşıyor mu yaşamıyor mu? beni ilgilendiren budur."

"ADALET ARAYIŞININ TER YERİ VARDIR, O DA SOKAKTIR"

"Adalet arayışının tek yeri vardır, o da sokaktır. Adalet, adalet, adalet sonuna kadar adalet... Bize diyorlar ki adaleti niye sokaklarda arıyorsunuz. Darbeyi önlemek için sokak iyi, adalet aramak için sokak kötü. Sonuna kadar adalet diyoruz.
2 tane 15 Temmuz var; bir halkın 15 Temmuz’u, halk darbeyi önledi. Bu 15 Temmuz bizim onurumuzdur; bir de Saray’ın 15 Temmuz’u var. KHK yetkisi alarak sivil darbenin yolunu açan 15 Temmuz var. Bununla sonuna kadar mücadele edeceğiz. TBMM’nin yetkileri alındı. Saray’daki zat diyor ki 'yıl sonunda ciddi anlamda mahkumiyet kararları gelecek.' Yani diyor ki yargıya ben talimat veriyorum. Bir kişinin suçlu olup olmadığına yargı karar verir. Hatırlayın Ergenekon davalarının savcısıyım diyordu, şimdi de hakimiyim diyor. Senin adaletin bizi yıldırımaz. Ne olursan ol adaleti bu ülkeye getireceğiz. Ergenekon, Balyoz davalarında sahte delillerle kararlar verildi. 20 Temmuz sivil darbesi sonunda delilsiz, Saray’ın ağzına bakarak karar veriyor. Bunu her yerde her ortamda anlatmak bu meydanın ve Türkiye’nin görevidir. Yaşadığımız dönem bir dikta dönemdir."

"TÜM SAVCI VE HAKİMLERE SESLENİYORUM"

"Hakim kimsenin önünde diz çökmez, ayağa kalkmaz, cübbesini iliklemez. Şimdi ben buradan tüm savcı ve hakimlere sesleniyorum. Adaletin hakkını korumak benim kadar sizin de hak ve göreviniz. Dik durun, onurlu durun, ona göre karar verin. Saray’dan talimat geliyorsa, elinizin tersiyle itin. Çocuklarınıza onurlu bir gelecek bırakın."

"FETÖ darbe girişiminin siyasi ayağı ortaya çıksın diye yürüyoruz. Gerçekler ortaya çıksın diye yürüyoruz. FETÖ olayının ayrıntılarını ortaya çıkarmak için uğraşan onurlu savcıların elinden dosyalar alındı ve başka yerlere sürüldüler. Sivil darbe gerçek darbe girişiminin ayrıntılarını öğrenmeyeliyim diye uğraşıyorlar. FETÖ iddianameleri önce Adalet Bakanlığı’na oradan savcılara gidiyor."

"Şu andaki tablo, adalet heykelinin gözleri bağlı değil açık, kulakları bağlı değil açık... Gerçek adaleti sağlamak için hakimler, savcılar görevini yapmayıp siyasi otoriterden talimat alıyorsa, siz Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline dinamit koyuyorsunuz."

"AYME ÜYELERİNE SESLENİYORUM"

"AYM üyelerine sesleniyorum: Korkmayın. Daha önce karar verdiniz. Şimdi milletvekilleri hapiste. Size başvurmuşlar. Niye korkuyor, niye Saray’ı ürkütür diye korkuyorsunuz. Yarın çocuklarınızın, torunlarınızın yüzüne bakacaksınız. Saray’dan talimat alıyorsanız, o koltukları boşaltın."

"80 MİLYON İÇİN YÜRÜDÜM"

"50-60 kilometrede yürür bırakırlar diyorlardı. Türkiye için yürüdüm, 80 milyon için yürüdüm. Ayrım yapmadan yürüdüm. Bu yürüyüşle ne kazandık. Çekinmeyeceğiz, bu yürüyüşle korku gömleğini çöpe attık. Korkuya teslim olmak bizim topraklarımızda yok. Yalnız olmadığımızı tüm dünyaya duyurduk. Umudumuzu yeniden yeşerttik. Bu yürüyüşle aşımızı, ekmeğimizi paylaşmasını öğrenmek için yürüdük. Konu adalet olunca tüm farklılıkları kenara bırakıp kenetlendik. Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli sayfalarından birini açtık. 80 milyona sevgilerimizi, muhabbetimizi yine gönderiyorum."

"OHAL KALKSIN, TÜRKİYE NORMALLEŞSİN İSTİYORUZ"

OHAL kalksın, Türkiye normalleşsin istiyoruz. Adliyeye camiye siyaset girmesin, yargı tarafsız ve bağımsız kılınsın. Hapiste gazetecileri olmayan bir ülke istiyoruz. Üniversiteleri susan değil konuşan bir ülke istiyoruz. FETÖ ile mücadeleyi göstermelik değil, siyasi ayağının ortaya çıkartılmasını istiyoruz. TBMM’nin gasp edilen yetkilerinin iade eilmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesini istiyoruz. Toplumsal barışı bozan antidemokratik uygulamalar kaldırılsın istiyoruz. Bu cennet ülkeyi cennet gibi yapmak bizim görevimiz değil mi? Niye bunu yapmıyoruz."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.