banner913
banner932
banner1012

ABD ile ‘operasyon müzakeresi

banner1020

Mara hattındaki IŞİD tehlikesinin büyümesi üzerine Türkiye ile ABD arasındaki ‘operasyon temalı görüşme ve müzakereler yoğunlaştı.

banner974
ABD ile ‘operasyon müzakeresi

banner971
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(dfp-haber-ici); });

Ankaradaki bilgiye göre mayıs sonundan bugüne kadar o hattaki IŞİD hedeflerine ABD yaklaşık 5-6 hava harektı düzenledi. Türkiyenin IŞİDe karşı koalisyonun operasyonlarına Türk hava unsurlarıyla ya da başka şekilde katılıp katılmayacağı ise Washington ile yürütülen güncel aktif müzakerelerin parçası.

Ankara ortak planlama olursa gereğini yaparız noktasında ancak önşartlarını da muhafaza etmeye devam ediyor.

İncirlikin kullanımı gibi kritik konular yine bu müzakerelerin bir parçası. Türkiyenin uzun zamandır savunduğu güvenli bölge konusunda ise ABD rezervini korumaya devam ediyor.

ABD ile mevcut görüş ayrılıklarına rağmen üst düzey yetkilinin anlatımından bugün için Ankaranın Suriyeye tek taraflı bir müdahaleden ziyade koalisyonun parçası olarak operasyonlara katılma seçeneğine ağırlık verdiği anlaşılıyor.

Üst düzey yetkili öyle ifade etmese de Ankaranın son haftalardaki gelişmelerin ardından ABDnin Suriyede öncelik IŞİDle mücadele tezine yaklaştığı hissediliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.