banner913
banner932
banner1012

7 yıldır yoğun bakımda olan yaralı yüzbaşı şehit oldu

banner1020

OLAY NASIL OLDU? Erzincanın Kemah ilçesine bağlı Sarıyazı köyüne gelen teröristlerin erzak alıp ayrıldığı ihbarı üzerine Piyade Tabur Komutanlığı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler,...

banner974
7 yıldır yoğun bakımda olan yaralı yüzbaşı şehit oldu

banner971

OLAY NASIL OLDU?

Erzincanın Kemah ilçesine bağlı Sarıyazı köyüne gelen teröristlerin erzak alıp ayrıldığı ihbarı üzerine Piyade Tabur Komutanlığı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, 11 Ağustos sabahı bölgeye gitti.

Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Mikdat Şamdancı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Tankülün de yer aldığı askeri birlik, köylülerle görüşüp araçlarla dönüşe geçtiklerinde, Sarıyazı- Olukpınar köy yolu ayrımında teröristlerce yerleştirilen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Olayda, Kurmay Yarbay Mikdat Şamdancı, Uzman Jandarma Çavuş Selim Kabataş, Uzman Jandarma Çavuş Gökhan Kuvat, jandarma erler Aydın Emer, Önder Muratoğlu, Adem Bilaloğlu, Murat Atsen, Abdurrahman Bolat ve Barış Demir yaşamını yitirirken, Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül ile jandarma er Ali Üzüm yaralandı.

O GÜNDEN BU YANA YOĞUN BAKIMDA


Olayın ardından GATAya götürülerek tedaviye alınan ve o günden beri yoğun bakımda tedavisi süren Yüzbaşı Yılmaz Tankül şehit oldu. Şehit haberi, Tankülün Afyonkarahisarın Sultandağı İlçesine bağlı Yakasenek Köyünde oturan ailesine Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör ve Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Şirin tarafından verildi. Şehit Yüzbaşı Yılmaz Tankülün cenazesinin bugün ikindi vakti Yakasenek Köyünde toprağa verileceği belirtildi.

Bünyamin AKIN / SULTANDAĞI (Afyonkarahisar), (DHA)

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.