banner913
banner932
banner1012

Türk mucizesi


Orhan Aydeniz

Orhan Aydeniz

Okunma 20 Ekim 2015, 16:55

Anavatanımızın, dünyada ilk defa ve örnek gösterilecek bir teknoloji ile deniz altından borularla ülkemize su getirmesi,tarihi bir olay olup,TÜRK MUCİZESİ olarak anılacaktır.

Kuraklık nedeniyle insanları birkaç defa başka ülkelere göç etmek zorunda kalan Kıbrısa, su temin edilmesinin önemini uzun uzadıya anlatmak gereksizdir.

Bu nedenle su projesinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta TC Cumhurbaşkanı olmak üzere, işçisinden mühendisine kadar herkese ne kadar teşekkür etsek azdır.

Su temin projesini bahane ederek Türkiye ve Kıbrıs Türk halkına karşı düşmanca tutum sergileyenler,halkımız hatta Rumlar  karşısında bile çok komik duruma düşmüşlerdir. Çünkü:

Su temin projesi, adada yaşayan tüm inşan ve canlılara paha biçilmez yararlar sağlayacak;

Yer altı sularımız beslenecek, kuruyan Pınarlar yeniden akacak, kırsal alanlarda biyolojik çeşitlilik zenginleşecek, ekolojik denge yeniden kurulacak,doğamız canlanacak, bitki örtümüz artacak, ülkemiz yeşillenip güzelleşecekve  iklimimiz iyileşecek;

Halkımıza içilmeye ve kullanmaya elverişli su verilecek. Tuzlu su nedeniyle Beyaz eşyalar sık sık arızalanmayacak;

Şişe suyu endüstrisi ve ihracatı gelişecek, böylece yeni istihdam ve ekonomimize kazanç sağlanacak ;

Güzelyurttaki turunçgil bahçeleri tatlı su ile sulanacağı için verim ve kalite artacak, üretici daha fazla kazanç elde edecek;

Sulu yetiştiricilik alanımız önemli düzeyde  artacak ve ekonomimize önemli katkı sağlanacak;

Vatandaşlar ve ekonomik işletmeler tankerle su satın almak ve ek harcama yapmaktan kurtulacak;

Yerleşim yerlerine tatlı su verileceği için,atık suların arıtılarak yeniden değerlendirilmesi mümkün olacaktır.

 

Yalnız su başarılı yönetilmeli ,iyi bir üretim planlaması yapılmalı, ürünlerindış ülkelere pazarlanması için gerekli çalışmalar yapılmalı, şehir şebekelerindeki kayıplar ve  yeraltı sularının beslenmesi için önlemler alınmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.