banner913
banner932
banner1012

Türk Gücü “liderliği istemiyorum” dedi


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 10 Şubat 2019, 22:56

Futbol K-Pet Süper Lig’in 17.haftasında Çetinkaya’ya 2-1 yenilen Mağusa Türk Gücü, liderliği Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda bıraktı. Sarı yeşilliler ilk devrenin son haftasında liderliği Yenicami’nin elinden almış ve ikinci devrenin ilk haftasında da koltuğunu korumuştu.

İlk devreyi 24 puanla sekizinci sırada tamamlayan Çetinkaya, teknik direktör değişikliği yaparak ikinci devrenin ilk maçında sahaya teknik direktör Derviş Kolcu’yla çıkmış ve Baf Ülkü Yurdu’yla berabere kalmıştı. Dün karşısında şampiyonluk hedefleyen Mağusa Türk Gücü vardı sarı kırmızılıların.

Yenicami önceki gün Gönyeli’yi yenerek Mağusa Türk Gücü’nün 1 puan önüne geçmişti. Dolayısıyla sarı yeşillilerin liderliğini koruması için galip gelmesi gerekiyordu. Karşılaşmaya iki takımın da temkinli başlaması, atakların fazla etkili olmamasını getirdi. Savunmaya daha fazla ağırlık vererek hızlı kontra ataklarla oyun kurmaya çalışan Çetinkaya, 24.dakikada arka arkaya 4 köşe vuruşu kazandı, ancak sonuca gidemedi.

İlk devrenin sonuçlanmasına saniyeler kala Mağusa Türk Gücü savunmasının zaafı Çetinkaya’ya golü getirdi. Adil’in kaleci Yusuf’un önde bulunduğu anda kaleye gönderdiği top fileleri bulunca ilk devre ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğünde kapandı.

Mağusa Türk Gücü bu hatasını telafi etmek için ikinci devreye atak başladı ve ilerleyen dakikalarda beraberliği de buldu. Ancak eşitlik uzun sürmedi ve başlama vuruşuyla atağa kalkan Çetinkaya, rakibinin savunma derinliğini iyi yararak yeniden öne geçmesini bildi.

2-1 üstünlüğü yakalayan Çetinkaya, ilerleyen dakikalarda Ugochukwu’nun ikinci sarı kartını görmesiyle 10 kişi kaldı.

Bundan sonraki dakikalarda Çetinkaya ileride bir iki futbolcu bırakarak savunmada iyice kapandı. Buna karşılık Mağusa Türk Gücü tek kale oynamasına rağmen gol yollarından hayli uzakta kaldı. Buna kaleci Cenk’in de kurtarışları eklenince karşılaşma Çetinkaya’nın 2-1’lik galibiyetiyle tamamlandı.

Karşılaşmanın hakemi Utku Hamamcıoğlu dün sarı kartını bolca kullandı. Bundan en olumsuz etkilenen de 10 kişi kalan Çetinkaya oldu.

Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren Mağusa Türk Gücü yedek kulübesi ve taraftarlarının hakeme sürekli itirazlarını izledik. Konuk taraftarlar ikinci devrenin ortalarından itibaren takımlarından ümitlerini kesmiş olacaklar ki onlar da artık seslerini çıkarmayarak maçın sonuçlanmasını beklediler.

Mağusa Türk Gücü dün lidere yakışır bir oyun ortaya koyamadı. Adeta “liderlik istemiyoruz” havasındaydılar. Mağusa Türk Gücü’nün bu yenilgisiyle Yenicami yeniden liderliğe yükselirken üçüncü sıradaki Doğan Türk Birliği de zirveyle arasındaki puan farkını 3’e indirerek potaya iyice girmiş oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.