banner913
banner932
banner1012

Kuzey Kıbrıs, Hollanda’da görücüde

banner1020

Kuzey Kıbrıs, Avrupa’nın önemli fuarları arasında yer alan Hollanda’daki turizm fuarında tanıtılıyor. Bakan Ataoğlu, Hollanda pazarının genişletilmesi ile ilgili temaslarının sürdüğünü söyledi

banner974
Kuzey Kıbrıs, Hollanda’da görücüde

banner971

Turizm ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında Hollanda’nın Utrecht kendinde düzenlenen Vakantiebeurs 2019 Turizm Fuarı’nda ülke turizmini tanıtıyor.
Avrupa’nın önemli fuarları arasında yer alan Vakantiebeurs 2019 Turizm Fuarı, 9 Ocak’ta kapılarını turizm profesyonellerine açarken, fuar 13 Ocak tarihinde son bulacak.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Vakantiebeurs 2019 Turizm Fuarı’na katılarak ülke turizmi ile ilgili temaslarını sürdürüyor.


TC KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

KKTC standında TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya gelen Ataoğlu, iki ülke arasında devam eden iş birliği çalışmaları hakkında  bir görüşme gerçekleştirdi.
Bakan Ataoğlu, Hollanda pazarını 2010 yılında açtıklarını ve Avrupa’daki en değerli pazarlardan bir tanesinin Hollanda pazarı olduğunu belirtti.
Özellikle Corendon Havayolları’nın ülkeye charter seferler ile turist taşıdığını dile getiren Ataoğlu, pazarın genişletilmesi ile ilgili temaslarının sürdüğünü söyledi.
Hollanda’dan gelen turistlerin KKTC’den oldukça memnun ayrıldığına da değinen Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın hem kültürel zenginlikleri kapsamında, hem de bakir kalmış doğal güzellikleri ile Hollandalı turisti cezp ettiğini ifade etti.
Özellikle kış aylarında bu ülkelerden gelen turistlerin ülke turizmi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Ataoğlu, turizm paydaşları ile birlikte mücadeleye devam edeceklerini kaydetti 
Turizm ve Çevre Bakanlığını temsilen fuarda Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Cansev Yeşilada ile tanıtma memuru Ozan Kırmızı görev yapıyor. Fuarda bakanlık temsilcilerinin yanı sıra sektör temsilcileri; KITSAB, KITOB ve KITREB’den birer temsilci de  ülkenin tanıtımı için katkıda bulunuyor. 
Söz konusu fuarda Hollanda dilinde genel bilgi broşürleri, “Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek için 50 neden” broşürü, Kuzey Kıbrıs yol haritası, Kıbrıs mutfağı ve özel ilgi turizmine yönelik broşürler dağıtılıyor.
Ülkelerin ve kurumların yer aldığı ‘Vakantiebeurs 2019’ fuarı dün profesyonel acenteler için açılmıştı. Fuar bugünden itibaren de halkın ziyaretine açıldı. 
Yoğun bir katılımın yaşandığı fuarda, KKTC standını ziyaret eden misafirlere ülkenin kültürünü yansıtan yiyeceklerden, üzüm sucuğu ve pastelli ikram ediliyor. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.