banner913
banner932
banner1012

"KKTC turizmi bu yıl da duragan geçecek"

banner1020

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmi için 2016 yılının duraklama yılı olduğunu anlatan Uludağ, Türkiye ile Avrupa’nın bazı ülkeleri arasında giderek tırmanan siyasetin, bu yıl da turizmi önemli ölçüde etkileyeceğini savundu

banner974
"KKTC turizmi bu yıl da duragan geçecek"

banner971

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, KKTC 2017 turizm sezonunun başlamasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

KKTC turizminde istenilen başarıya ulaşılamıyor

Orhan Uludağ, turizmin KKTC’de var olan lokomotif sektörlerden biri olduğunu belirterek, ada genelindeturizmde istenilen başarının sağlanamadığınıifade etti. Turizmin çevresel, sosyal, kültürel, ekonomik ve politik olarak öneminin yeterince vurgulanmadığını da ifade eden Uludağ, bu yüzden de istenilen başarıya ulaşılamadığını aktardı.

Turizm bilincinin halk genelinde de yaygın olmadığını ifade eden Doç. Dr. Orhan Uludağ, bu bilincin eğitim aracılığı ile ortadan kalkabileceğini söyledi.Uludağ, bu konuda sorumluluğun tüm paydaşlara düştüğünü belirterek, Devlet erkinin ve üniversitelerin bu işe dört elle sarılması ve tümevarım yaklaşımı ile turizm bilincinin yaygınlaşmasının ancak ortak işbirliği ile sağlanacağını belirtti.

“Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında tırmanan siyaset, bu yılda turizmi etkileyecek”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmi için 2016 yılının duraklama yılı olduğunu anlatan Uludağ, Türkiye ile Avrupa’nın bazı ülkeleri arasında giderek tırmanan siyasetin, bu yıl da turizmi önemli ölçüde etkileyeceğini savundu.KKTC’de ise turizmle ilgili özendirme ve teşvik programlarının sadece özel ilgi turizmine sağlanmak yerine, tüm turizm dallarında yaygınlaşmasının faydalı olacağını vurgulayan Doç. Dr. Uludağ, “Bu eşiği hem Türkiye üzerinden hem de Larnaka üzerinden uygun teşvik programları ile aşabileceğimiz kanısındayım.”dedi.  Larnaka’yı aktif ve etkili bir aktarım destinasyonu olarak kullanabilmenin ülke turizmine daha iyi katkı sağlayacağını ifade eden Orhan Uludağ, bu kapsamda 12. Turizm Eğitimi Arama Konferansı’nda ele alınan bazı önerileri de paylaştı.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ konferansta ele alınan önerilerin başında Larnaka Havaalanı’nın turizm bağlantılı tüm aktivitelerde etkin bir şekilde kullanılmasıve teşvik edilmesi gerektiğinin yer aldığını belirtti.

Bir diğer önemli unsurun da, ada genelinde turizm portföyünün ve hedef turist profilinin net bir şekilde ortaya çıkarılmaması olduğunu aktaran Uludağ, aksiyon planlarında önemli bir parça olarak atfedilen bu hedef portföyün ve profilin bir an önce mutlak işlevsellik yaratması ve uygulanmasıgerektiğini dile getirdi.Belirlenecek olan stratejilere, tüm turizm sektörü çalışanlarının iştirak etmesinin önemine değinen Doç. Dr. Orhan Uludağ, “Bu yıl hedeflerine daha yakın bir Kuzey Kıbrıs turizminiumut ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.