banner913
banner932
banner1012

KKTC Sağlık Turizmi Forum'unda temsil edildi

banner1020

KKTC, Ürdün’ün başkenti Amman’da Kral Abdullah II İbn Al Hüseyin himayesinde, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi tarafından düzenlenen ve Dünya’nın sağlık turizmi haritasının belirlendiği Sağlık Turizmi Forumu’nda temsil edildi.

banner974
KKTC Sağlık Turizmi Forum'unda temsil edildi

banner971

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; 25-27 Şubat tarihleri arasında Ürdün’ün Başkenti Amman'da gerçekleştirilen ve aralarında Ürdün, Cezayir, Azerbaycan, Belçika, Kanada, Çin, Mısır, Finlandiya, Almanya, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Türkiye, Katar, Romanya, Singapur, İspanya, Ukrayna, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri’nin de bulunduğu toplam 42 ülkeden 500’den fazla delegenin katıldığı Dünya Sağlık Turizmi Forumu’nda KKTC'yi Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan temsil etti.

DÜNYA’NIN SAĞLIK TURİZMİ HARİTASI BELİRLENDİ

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu’na katkılarından ötürü plaket de takdim edilen Foruma, pek çok ülkeden bakanlık, hükümet temsilcisi ile elçilerin yanısıra, hastane, tıbbi hizmet sağlayıcısı, sağlık ve akreditasyon kuruluşu, sigorta, havayolu, acente, otel, sağlıklı yaşam tesisi, tıbbi cihaz üreticisi ile eczacılar ve turizm profesyonelleri de katıldı.

ÜRDÜN BAŞBAKANI VE BAKANLAR ATAOĞLU İLE BİRARAYA GELDİ

Ürdün Başbakanı Hani Mulqi, Prenses Ghaida Talal, Prenses Dina Mired, Sağlık ve Turizm Bakanları yanısıra Dünya Sağlık Turizmi Kurucu Başkanı Emin Çakmak ile Başkan Fawzi Al-Hammouri’nin Kuzey Kıbrıs Standını ziyaret ederek Ataoğlu ile biraraya geldi ve işbirliği olanaklarının geliştirilmesi için atılabilecek adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

SAĞLIK TURİZMİ OLANAKLARIMIZ TANITILDI…

Ataoğlu yaptığı açıklamada “Forum kapsamında, Sağlık Turizmi’ne yön veren baş rol oyuncuları ile biraraya gelerek, ülkemizin coğrafi konumunu, tarihi, turistik ve insani özellikleri yanısıra, Yakın Doğu ve Girne Üniversiteleri Hastaneleri başta olmak üzere, konforlu özel hastanelerimizi, tüp bebek merkezlerimizi, son teknoloji tıbbi cihazlarımızı, güncel bilgi kullanan uzman hekimlerimizi, uluslararası akreditasyonlarımızı, otellerimizin medikal masaj, spa uygulamalarını ve yaşlı-engelli turizminde sahip olduğumuz potansiyelimizle birleştirdiğimiz fiyat avantajlarımızı etkili bir şekilde tanıtma fırsatı bulduk. Bu fırsatın yaratılmasında Dünya Sağlık Turizmi Kurucu Başkanı Emin Çakmak’a ülkem adına teşekkür ederim” dedi.

SAVAŞAN: “DÜNYA SAĞLIK TURİZMİ YOL HARİTASININ HAZIRLANMASINA KATKI KOYDUK”

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan da “Sağlık Turizmi’nde Küreselleşme” oturumuna katılarak,  Sağlık Turizmi pazarının her geçen gün büyüdüğünü ve bu alanın elliden fazla ülkede büyük ilgi görerek desteklendiğini söyledi.

Savaşan, oturuma katılan delegelerle birlikte, küresel sağlık turizmi hedefleri, mevzuatlar, akreditasyon, eğitim ve araştırma, sağlık seyahatinin kapsamının genişletilmesi, pazarlama ve markalaşma, etik gibi konular başta olmak üzere pek çok konuyu görüştü.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.