banner913
banner932
banner1012

Kış turizmi için yeni bağlantılar

banner1020

Kuzey Kıbrıs, İstanbul’da düzenlenen ve özellikle kış aylarındaki kongre ve etkinliklere yönelik olan ACE of MICE fuarında yerini aldı. Bakan Ataoğlu, KKTC’de dünyaya meydan okuyan turizm tesislerin bulunduğunu vurguladı

banner974
Kış turizmi için yeni bağlantılar

banner971

 

Turizm Medya Grubu organizasyonuyla İstanbul Kongre Merkezi'nde kongre, toplantı ve etkinlik sektörünü bir araya getiren “ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines” fuarına bu yıl ilk kez Turizm ve Çevre Bakanlığı da katıldı. 
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katıldığı fuarda özellikle kış aylarında düzenlenen kongre, toplantı ve etkinliklere yönelik olan MICE turizminin geliştirilmesi için yeni bağlantılar kuruluyor. 
Açıklamada, ülkede kongre turizminin geliştirilmesi, teşvik edilmesi, uluslararası kongre ve toplantıların ülkemize kazandırılması açısından ACE of MICE Fuarı’nın önemli bir organizasyon olduğu bildirildi. 


KKTC STANDI GİRNE KALESİ’NİN KÜÇÜK BİR MODELİ… 
Bakanlığın, “ACE of MICE” fuarında 100 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş Girne Kalesi’nin küçük bir modeli olan stantla ülkeyi en iyi şekilde tanıtılmak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüğü, stant içerisinde batık geminin bir örneğinin de sergilendiği kaydedildi. 
Fuarda Türkçe genel bilgi broşürleri, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek için 50 neden broşürü, Kuzey Kıbrıs yol haritası, Kıbrıs mutfağı ve özel ilgi turizmine yönelik bir çok broşür dağıtılırken, pastelli, üzüm sucuğu, kavrulmuş badem, ceviz, hellimli pide, limonata ve gül şurubu standı ziyaret edenlere ikram ediliyor. 
Açılışta konuşan Bakan Ataoğlu, yaz dönemleriyle ilgili yapılan çalışmaların ne boyutta olduğunun ortada olduğunu belirterek, asıl ihtiyaç ve açığın kış dönemleri için yapılan çalışmalarda olduğunu kaydetti.
Ataoğlu, KKTC olarak bugüne kadar gelinen bu süre içerisinde, KKTC’deki tesislere göz attıklarında modern, dünyaya meydan okuyan tesislerin bulunduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
“Yeşeren ağacın gölgesinde bir aşı yaparak KKTC’nin bir dal olması çabası içerisindeyiz. Ülkemizdeki gelişen turizm sektörü içerisindeki bütün müşterileri göz önünde bulundurduğumuzda turizm sektöründeki kaliteyi daha da artırarak turist sayısını istediğimiz hedefe ulaştırmak için THY ile birlikte farklı destinasyonlar arayışı ve roadshowlar sonrasında ülkemizdeki kalitenin hak ettiği noktaya ulaşmasını sağlamak için çalışma sürdüreceğiz.”
KKTC’deki turizm kadar üniversitelerin kalitesinin önemini vurgulayan Ataoğlu, güneyin engeline rağmen yılmadan, başarılı adım atmaya devam edeceklerini söyledi.
Öte yandan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC’de de pazar payını artıran kongre, toplantı ve etkinlik (M.I.C.E.) turizminin artık tüm dünyada önemli bir alternatif turizm modeli olarak ön plana çıkmaya başladığını, ülkemizin de bu konuda çok önemli yollar kat ederek, istediği hedeflere ulaşma arzusuna yakın olduğunu belirtti. 
KKTC’de de pazar payını artıran M.I.C.E turizminin artık tüm dünyada önemli bir alternatif turizm modeli olarak ön plana çıkmaya başladığını belirten Ataoğlu, ülkemizin M.I.C.E turizmi konusunda çok önemli yollar kat ederek istediği hedeflere ulaşma arzusuna yakın olduğunu söyledi.
Kuzey Kıbrıs turizminin tüm yıla yayılması anlamında özellikle M.I.C.E turizminin çok önemli katkıları olduğunu dile getiren Ataoğlu, yaz aylarında yaşanan yoğunluğun, kış aylarında da devam edebilmesi için kongre, toplantı ve etkinlik organizasyonlarının düzenli bir şekilde artması gerektiğini kaydetti.
M.I.C.E turizmine yönelik ülke turizmini geliştirmek ve acenteleri kalkındırmak amacı ile toplantı, bayi ve seminer gruplarına da teşvikler vermekte olduklarını belirten Ataoğlu, kaliteli hotel ve kongre merkezleri ile bu tür organizasyonların düzenlenmesi için KKTC’nin uygun bir destinasyon olduğunu ifade etti. 
Son yıllarda ülkenin artmakta olan turizm gelirlerini daha da çoğaltmaya yönelik hedefler koyduklarını anlatan Ataoğlu, kaliteli turist profilinin arttırılması ve yeni destinasyonlar yaratma amacıyla THY işbirliğinde tanıtma ve pazarlama çalışmaları da düzenlediklerini söyledi.
Ataoğlu, büyük şirketlerin kongre, toplantı ve yıllık etkinlik bütçelerinin 20 milyar TL’yi aştığını bu nedenle M.I.C.E turizminden elde edilecek gelirlerin küçümsenmeyecek rakamlar olduğunu belirtti. 
Ülkeye M.I.C.E turizmi ile turist çekmek için Hindistan pazarında da çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Ataoğlu, Hindistan’ın en büyük ilaç firmalarının yıllık bayi toplantılarını ülkede düzenlemek için anlaşmalar yaptıklarını söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.