banner913
banner932
banner1012

TRAFİK CANAVARINI BESLEYEN BAŞKENT


Hasan ÇERKEZOĞLU

Hasan ÇERKEZOĞLU

Okunma 06 Şubat 2017, 11:28

“TRAFİKTE SÜRÜCÜNÜN SEÇİLMESİ DENETLENMEZSİ VE DAİMİ KONTROLÜ TRAFİĞİN ÖZÜNÜ TEŞKİL EDER.”

         KKTC’de 2016 yılı içerisinde Lefkoşa bölgesinde 10 kişi trafik kazaları sonucu yaşamlarını yitirmişlerdir. Bunlarda en acısı 28 Şubat 2016 tarihinde Lefkoşa’da Dr. Küçük bulvarında yer alan kazada 2 kişi yaşamını yitirirken 29 Kasım 2016 Değirmenlik-Girne dağ yolunda 3 kişi yaşamını yitirmiştir.

         Şimdi yukarıdaki tabloya bakarak trafik canavarı deyip kadere teslim olmuşuz da bu trafik kazaları için ne yapabilirmişiz. Yeryüzünde canavar diye bir mahluk olmadığı halde sözlüklerin “canavar cana kıyan yaban hayvanı” dediği bir sloganla suçu, suçu olmayan bir hayvana atmış ve “trafik canavarı olmayınız” diye sloganlarla anlamsızca trafik kazalarını önlemek için en ucuz yolu seçmişiz.

         Her ay insanlarımızı yollarda yitiriyoruz ama kurtulmak için ciddi ve planlı çalışmak ve yatırım yapamamanın teşkilat kuramamanın vebalini hepimiz taşımaya devam ediyoruz. Yasaları yeniliyoruz fakat görevlerin eğitim ve koordinasyonunu sağlayamadığımız sürece, sloganlarla avunmaya devam ederiz. Bazı aylar 7-8 insanımızı yitirdiğimiz, yüzleri bulan yaralıların feryatlarını dinleyerek üzülür, kahroluruz veya hastane kapılarında yas tutar yahut hıçkırırız da bu acımız ne kadar da çabuk küllenir.

         Televizyon ve radyolarda kitlelerin trafik kazasında yitirdiğini ve yaralandığını duyunca yürekleri burkulan bizler bu olayları beklenen bir afetmiş gibi kabullenir etkili veya yetkililerin yahut öyle sandıklarımız cek-cak’larla dolu 1-2 ateşli beyanatı ile olayları kanıksar, unutur gideriz. Her yeni trafik faciası içimizde küllenen koru biraz daha yakıcı olur gibi yapsa da gene küllenir gider.

         1975 yılından bugüne kadar 1874 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Yine 1975 yılından 2000 yılı sonuna kadar 39519 trafik kazasında 23506 kişi yaralanmış, Ancak bunlardan kaçının sakat kaldığını bilen yok, yine binlerce araç hasar görüp hurdaya çıkmıştır. Bu da gösteriyor KKTC’nin ekonomisinin büyük bölümü bu yolda heba olmuştur. Trafik kazalarının artması ile asayişimizde bozulmuş, hemen hemen her gün uyuşturucu olayları yaşamaktadır. Bu halimiz ne olacak? Bunun yanıtını varsın kadirşinas halkımız versin.

2016 LEFKOŞA VE ÇEVRESİNDE MEYDANA GELEN ÖLÜMLÜ KAZALARIN DÖKÜMÜ

TARİH VE YER

ÖLÜ SAYISI

20 Şubat 2016 Yenikent-Gönyeli kavşağı

1 ölü

28 Şubat 2016 Lefkoşa Dr. Küçük Bulvarı Genç TV karşısı

2 ölü

24 Mart 2016 Ortaköy Yavuz Konnolu Sokak Lefkoşa

1 ölü

21 Nisan 2016 Lefkoşa Surlar içi

1 ölü

27 Haziran 2016 Lefkoşa-Güzelyurt anayolu Girne Amerikan İlkokulu yakınları

1 ölü

8 Ekim 2016 Şht.Ruso Caddesi Lefkoşa

1 ölü

29 Kasım 2016 Değirmenlik-Girne dağ yolu Lefkoşa

3 ölü

Not: Bundan sonraki yazımız ise Mağusa bölgesindeki ölümlü kazalarla ilgili olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.