banner913
banner932
banner1012

Binay, ülke tenisinin gelişimi için çalışma başlattı

banner1020

Türkiye milli takımlar Teknik Direktörü Onur Binay, KKTC tenisinin nasıl gelişeceği ve yapılması gerekenlerin saptanması için ülkemize geldi

banner974
Binay, ülke tenisinin gelişimi için çalışma başlattı

banner971

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu, Türkiye milli takımlar Teknik Direktörü Onur Binay'ı KKTC tenisinin nasıl gelişeceği ve yapılması gerekenlerin saptanması için ülkemize getirtti.

Onur Binay,  2008 senesinde 16 yaş milli takım antrenörlüğü görevine başlamış, 2010 yılında Türkiye Tenis Federasyonu teknik direktörlüğü görevine getirilen, Lluis Bruguera'nın (Roland Garros eski şampiyonu Sergi Bruguera'nın babası ve koçu, Avrupa'nın ilk tenis akademisinin kurucusu) yardımcılığına getirilmişti. 2014 yılından bu yana Türkiye Tenis Federasyonu teknik direktörlüğü görevini sürdürmekte olan Binay, antrenörlük kariyeri boyunca çok sayıda önemli uzmanla çalışmış, uluslararası ve ulusal gelişim seminerine katılmış, 2 senede bir düzenlenen ITF WCC' de ( Dünya Koçlar Sempozyumu) ana konuşmacı olarak yer aldı. Çok sayıda milli takım sporcusu yetiştirmiş olan Onur Binay, Kıbrıs tenisinin gelişimi için 5 yıllık program için çalışmalara başladı.

Onur Binay’ın yapmış olduğu iki günlük ziyarette, tenis kulüplerinin tesislerini inceleyip antrenörlerin çalışma şeklini etüt etti, yönetici ve velilerle sohbet toplantıları yaptı. Ayrıca Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’na yapılan ziyarette KKTC tenisinin gelişebilmesi için yapılması gereken yatırımlar konuşularak ve Hüseyin Cahitoğlu tarafından bu gibi projelere Spor Dairesi olarak destek olunacağının sözü alındı.

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu’nun Onaur Binay ile yapılan görüşmelerde yapılacak olan programda ana hedefin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarındaki tenis oynayan kişi sayısının artması, tenisin KKTC genelinde yaygınlaşması, popülaritesinin artması ve uluslararası arenada başarı sağlayarak KKTC adının dünyaya sportif başarı üzerinden duyurulması olarak planlandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.