banner913
banner932
banner1012

Star Wars'u neden seviyoruz? (Bilim cevabını verdi)

banner1020

banner974
Star Wars'u neden seviyoruz? (Bilim cevabını verdi)

banner971

Star Wars çılgınlığı yeniden başlıyor. Serinin 8'inci filmi Last Jedi, Türkiye ile birlikte birçok ülkede vizyona bugün giriyor. Peki yaklaşık 40 yıldır sinema dünyasının en popüler filmlerinden biri olan serisinin başarısındaki sır ne? Alanında uzman bilim insanları serisin neden sevildiğini açıkladı.

  • Star Wars sinema dünyasına adım atalı 40 yıl oldu (Serinin ilk filmi A New Hope – Yeni Umut 1977'de beyazperdeye gelmişti) Peki her şeyin hızla eskidiği ve yerini yeniye devrettiği günümüzde Star Wars hala nasıl bu kadar popüler olabiliyor? Alanında uzman akademisyenler Star Wars'ın bitmeyen popüleritesinin nedenlerini açıkladı.

  • Star Wars sinema ekranına gelen ilk bilimkurgu filmi değil. Ancak kuşkusuz bu türün Hollywood'da hatırı sayılır bir yer edinmesinde en önemli role sahip olan yapımlardan biri.

  • ESKİ HİKAYELERİ İZLEYİCİ İLE BULUŞTURDU

    ESKİ HİKAYELERİ İZLEYİCİ İLE BULUŞTURDU

    Serinin başarısındaki sırrı araştıran Kansas Üniversitesi 'Bilimkurgu Araştırmaları Merkezi'nin kurucularından yazar James E. Gunn serinin başarısındaki ana faktörü "Star Wars sadece iyi bir film değil aynı zamanda eski hikayeleri ustaca senaryoya adapte ediyor" sözleri ile açıklıyor.

  • ZAMANIN ÖTESİNE GEÇEN BİR SENARYO

    ZAMANIN ÖTESİNE GEÇEN BİR SENARYO

    Filmin senaryosunun Flash Gordon'dan esinlendiğini serisin yazarı Lucas'ın da bu esinlemeyi belirtmekten çekinmediğinin altını çizen Gunn, başarıya ulaşmış hikayeleri ve efsaneleri başarılı bir şekilde eriten Star Wars'un zamanın ötesine geçen bir hikaye yaratmayı başardığı görüşünde.

  • GENİŞ AMA ANLAŞILABİLİR BİR EVREN YARATTI

    GENİŞ AMA ANLAŞILABİLİR BİR EVREN YARATTI

    Chicago'daki Loyola Üniversitesi'nde Fizik alanında çalışmalara imza atan Robert McNees bir neslin bu film ile büyüdüğünü belirtiyor ve filmin 40 yıllık popüleritesini geniş ama anlaşılabilir bir evren yaratmasına bağlıyor.

  • DOĞRU ZAMANDA DOĞRU HİKAYE

    DOĞRU ZAMANDA DOĞRU HİKAYE

    Star Wars hakkında pek çok makale yayınlayan Keith Phipps ise Star Wars'un doğru zamanda doğru işe imza attığını belirtiyor.

  • Başka bir deyişle Star Wars tam da izleyicinin istediği bir dönemde popüler bir işe imza attı.

  • BİLİMKURGUYU MANTIKLI BİR BİÇİMDE AÇIKLADI

    BİLİMKURGUYU MANTIKLI BİR BİÇİMDE AÇIKLADI

    Star Wars evreninin tutarlılığının altını çizen bilimkurgu yazarı Teresa Jusino ise serinin bilim yönünün çok abartılmadığını ve başta izleyiciye yabancı gelen pek çok olayın başarılı bir biçimde mantık çerçevesine yerleştirildiği görüşünde.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.